Dvd
Engels
Alice en een aantal overlevenden van het T-virus proberen een veilig gebied te bereiken. De Umbrella Company stuurt echter aartsvijand Albert Wesker op hen af
Onderwerp
Zombies
Titel
Resident evil : afterlife
Regisseur
Paul W.S. Anderson
Acteur
Milla Jovovich Ali Larter Wentworth Miller
Componist
TomandAndy
Uniforme titel
Resident evil : afterlife
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2010
1 dvd-video + 2 3D brillen
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Bevat 2D en 3D versie
EAN
8713045222581

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het vierde deel in de Amerikaanse speelfilmreeks 'Resident evil' is opnieuw een vrije bewerking van de serie games, die in 1995 begon bij Sony Playstation. Hoofdpersoon is Alice, voormalig medewerkster van de computergestuurde Umbrella Corporation. Door een geheim experiment met het dodelijke T-virus is een groot deel van de wereldbevolking in zombies veranderd. Alice en een aantal getrouwen proberen een veilig gebied te bereiken, maar de Umbrella Corporation stuurt haar aartsvijand Albert Wesker op haar af. In de hoofdrol Milla Jovovich, fotomodel en actrice. De films werden door de critici slecht ontvangen, maar zijn commercieel een succes, net als de serie games. Kevin Toma (Cinema.nl, i) schrijft over dit deel: '(...) gelukkig net iets genietbaarder dan de vorige sequels. Dat ligt niet aan het flubberige script (...) Daarentegen heeft het camerawerk, of de manier waarop de dreunende technoscore, regie en montage op elkaar zijn afgestemd zijn, soms zelfs zoiets als flair (...)'. De…Lees verder

Over Paul W.S. Anderson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Paul William Scott Anderson (Newcastle upon Tyne, 4 maart 1965) is een Brits regisseur, producent en scenarioschrijver.

Anderson studeerde af aan de universiteit van Warwick en maakte als filmmaker zijn debuut in 1994 met de film Shopping als regisseur en scenarioschrijver. Anderson regisseerde ook de films Alien vs. Predator en The Three Muketeers maar is het meest bekend met de filmreeks Resident Evil met hoofdrolspeelster Milla Jovovich, met wie hij in 2009 ook is getrouwd. Samen hebben ze twee dochters.

Filmografie

Als regisseur

  • 1994: Shopping
  • 1995: Mortal Kombat
  • 1997: Event Horizon
  • 1998: Soldier
  • 2000: The Sight (televisiefilm)
  • 2002: Resident Evil
  • 2004: Alien vs. Predator
  • 2006: Drift (televisiefilm)…Lees verder op Wikipedia

Suggesties