Dvd
Engels

Resident evil: retribution

Paul W.S. Anderson (regisseur), TomandAndy (componist), Milla Jovovich (acteur)
Het T-virus van de Umbrella Corporation verspreidt zich over de wereld en verandert gewone mensen in een zombie-legioen. Er is nog maar één hoop voor de mensheid: Alice (Milla Jovovich). In de research faciliteit van Umbrella knokt ze zich een weg door steden en continenten. Oude vrienden worden nieuwe vijanden en alles waar ze in gelooft, lijkt niet waar te zijn.
Titel
Resident evil: retribution
Regisseur
Paul W.S. Anderson
Componist
TomandAndy
Acteur
Milla Jovovich Michelle Rodriguez Kevin Durand
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Sony Pictures Home Entertainment BV., 2013
1 dvd ca. 92 min.
Oorspr. opname
2012
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans Vervolg op: Resident evil: afterlife
EAN
8712609657494

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse speelfilmreeks 'Resident evil' is een vrije bewerking van een serie games, die in 1995 begon bij Sony Playstation. Ook in het vijfde deel is de hoofdpersoon Alice, voormalig medewerkster van de computergestuurde Umbrella Corporation. Deze multinational deed geheime experimenten met het T-virus, dat echter ontsnapte en nu een steeds groter leger van zombies creëert. Zonder veilige plek blijft Alice met een kleine groep getrouwen strijden tegen de monsters en jagen op de verantwoordelijken van de uitbraak, wat haar in Tokio, New York, Washington en Moskou brengt. In de hoofdrol opnieuw Milla Jovovich, fotomodel en actrice, regisseur is voor de derde keer Paul W. Anderson. Evenals de voorgaande delen is de film door de critici slecht ontvangen. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 4-10-'12) geeft 2 (van 5) sterren: 'fraaie capriolen (...) Veel gebeurtenissen zijn onbegrijpelijk voor de kijkers die het voorafgaande niet kennen. (...) gewoon een feministische actiefilm.' Met extra's.

Over Paul W.S. Anderson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Paul William Scott Anderson (Newcastle upon Tyne, 4 maart 1965) is een Brits regisseur, producent en scenarioschrijver.

Anderson studeerde af aan de universiteit van Warwick en maakte als filmmaker zijn debuut in 1994 met de film Shopping als regisseur en scenarioschrijver. Anderson regisseerde ook de films Alien vs. Predator en The Three Muketeers maar is het meest bekend met de filmreeks Resident Evil met hoofdrolspeelster Milla Jovovich, met wie hij in 2009 ook is getrouwd. Samen hebben ze drie dochters.

Filmografie

Als regisseur

  • 1994: Shopping
  • 1995: Mortal Kombat
  • 1997: Event Horizon
  • 1998: Soldier
  • 2000: The Sight (televisiefilm)
  • 2002: Resident Evil
  • 2004: Alien vs. Predator
  • 2006: Drift…Lees verder op Wikipedia