Boek
Nederlands

Het mooiste geluid ter wereld

Paulien Cornelisse (auteur), Emanuel Wiemans (illustrator)
+1
Het mooiste geluid ter wereld
×
Het mooiste geluid ter wereld Het mooiste geluid ter wereld

Het mooiste geluid ter wereld

Paulien Cornelisse (auteur), Emanuel Wiemans (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Niko vindt de klank van haar triangel het mooiste geluid ter wereld. Maar dan hoort ze op straat een meneer op zijn fagot spelen. Hij vindt zijn klank veel mooier. Zo komen er steeds meer geluiden en instrumenten bij. Kunnen ze niet met elkaar het allermooiste geluid ter wereld maken? Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het mooiste geluid ter wereld
Auteur
Paulien Cornelisse
Illustrator
Emanuel Wiemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789047625483 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Muziek (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De kleine Niko, een stoer meisje in tuinbroek, oefent dagelijks op haar triangel. Ze vindt de ping-klank ervan het mooiste geluid ter wereld. Maar op een dag hoort ze door het open raam een heel ander geluid. Een meneer op straat speelt op zijn fagot en vindt de stem van zijn fagot veel mooier. Niko en de meneer spelen tegen elkaar tot ze een heel ander geluid horen, dat klinkt als ‘zwie zwie zwie’. Zo komen er steeds meer geluiden en instrumenten bij. En iedereen vindt dat zijn instrument het allermooiste geluid maakt. Het lawaai is niet om aan te horen. Dan heeft Niko een geweldig idee. Prentenboek in de reeks Gouden Boekjes dat tot stand kwam in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest; leuk verhaal over het sámen musiceren. De vrolijke tekeningen ademen de sfeer van weleer en zijn fris van kleur. De zwierige lijnvoering in onder meer snorren en smeedwerk geeft het geheel een speels karakter. De tekst, geschreven in de tegenwoordige tijdsvorm met dialogen, laat zich goed…Lees verder

Over Paulien Cornelisse

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Paulien Cornelisse (Amsterdam, 24 februari 1976) is een Nederlandse schrijfster, cabaretière, columniste en televisiepresentator.

Biografie

Paulien Cornelisse werd in 1976 geboren in Amsterdam. Van 1988 tot 1994 bezocht ze hier het Barlaeus Gymnasium. Hierna studeerde ze een jaar op de Brandeis-universiteit in Waltham bij Boston. Van 1995 tot 2000 studeerde ze psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In het jaar 1998–1999 studeerde ze in het buitenland aan de universiteit van Hiroshima.

Van 1999 tot 2003 vormde ze samen met Irene van der Aart het cabaretduo Rots. Van 2001 tot 2004 speelde ze bij Comedytrain. In 2000 begon ze tevens te werken als schrijvend journalist en vanaf 2007 ook als columnist.

In 2005 begon ze solo op te treden als cabaretière. In 2007 deed ze mee aan het Leids Cabaret Festival, waar ze tweede werd. In 2008 ging haar eerste volledige voorstelling Dagbraken in première, waarvoor ze…Lees verder op Wikipedia

Suggesties