Boek
Nederlands

Kas en Saar in de moestuin

Pauline Oud (auteur)
+1
Kas en Saar in de moestuin
×
Kas en Saar in de moestuin Kas en Saar in de moestuin

Kas en Saar in de moestuin

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De opa van Saar heeft een moestuin. Daar groeien lekkere groentes en gezond fruit om te eten. Een vrolijk en herkenbaar prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar.
Onderwerp
Tuinieren
Titel
Kas en Saar in de moestuin / [tekst en illustraties] Pauline Oud
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044845501 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Natuur (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vrolijk en leerzaam prentenboek over tuinieren en moestuinen. Kas en Saar zijn vriendjes. Ze mogen helpen in de moestuin van de opa van Saar. Ze wieden onkruid, planten pompoenen, zaaien spinazie en oogsten verschillende soorten groenten en fruit, die ze vervolgens opeten als salade. Simpel en toegankelijk geschreven. Pauline Oud (Hilversum, 1963) is (onder andere) schrijver, grafisch ontwerper, illustrator en jeugdauteur. Ze schreef meerdere boeken over Kas en Saar. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Geschikt om voor te lezen vanaf 3 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia