Daisy
Nederlands

Kas en Saar in het verkeer

Pauline Oud (auteur)
+1
Kas en Saar in het verkeer
×
Kas en Saar in het verkeer Kas en Saar in het verkeer

Kas en Saar in het verkeer

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kas en Saar krijgen vandaag les over het verkeer. Als opa Saar te voet naar school brengt, vertelt hij over snel en langzaam verkeer en hoe je veilig oversteekt. Op school doen ze een verkeersspel en er komt een echte agent op bezoek.
Titel
Kas en Saar in het verkeer
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
0:12
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a478170
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vandaag zal het bij Kas en Saar op school over het verkeer gaan, maar op weg daarnaartoe leert opa Saar (en de lezertjes) al het een en ander. Behalve over hoe je je als voetganger veilig gedraagt, gaat het over verschillende vervoermiddelen (snel en langzaam verkeer). Op school worden auto’s geknutseld en op het schoolplein volgt een ‘praktijkles’ met een ‘echte’ agent. Op het schutblad voorin staan acht vragen over het verhaal (hoewel het verhaal dan nog niet is gelezen) en achterin een knutselopdracht en een in te vullen oversteekdiploma. Over Kas en Saar afzonderlijk verschenen al vele prentenboeken. Over hen samen is dit het vierde boek, na delen over carnaval (herdruk, 2020), Halloween* (2020) en kerst (2019), waarin opa steeds een speciale rol heeft. In het prentenboek in royaal vierkant formaat komen de zwartomlijnde, kleurige waterverfillustraties over de hele spread goed tot hun recht. Voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia