Boek
Nederlands

Kas op het potje

Pauline Oud (auteur)

Kas op het potje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kas leert op het potje te gaan. Hij krijgt een onderbroek, bedrukt met autootjes. Zal het Kas lukken om die droog te houden? Prentenboek met paginagrote, kleurige illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Kas op het potje
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Editie
5 ed.
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044813890
Plaatsingssuggestie
Zindelijk zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kas leert op het potje te gaan. Als hij tijdens het spelen in zijn onderbroek plast, krijgt hij een mooie nieuwe, bedrukt met autootjes. Zal het lukken om die droog te houden? Het eenvoudige verhaal wordt vlot verteld in de tegenwoordige tijd en is gedrukt in een duidelijk lettertype met schreef. De inhoud is in korte, enkelvoudige zinnen aangepast aan het jonge kind en biedt identificatiemogelijkheden in deze ontwikkelingsfase. De bijpassende, sfeervolle platen zijn paginagroot of als spread gedrukt en hebben warme, expressieve kleuren. De figuren in de afbeeldingen zijn groot en duidelijk met donkere contouren. Komisch detail is de konijnenknuffel die meedoet op elke pagina. Voorin is het schutblad voorzien van zoekplaatjes. De auteur heeft meerdere boeken geschreven rondom de zindelijkheidstraining van jongens en meisjes, waaronder 'Saar op de wc'*. Over Kas verscheen eerder 'Kas krijgt een zusje'**. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia