Boek
Nederlands

Kleine Billy-Bob krijgt kusjes

Pauline Oud (auteur)
+1
Kleine Billy-Bob krijgt kusjes
×
Kleine Billy-Bob krijgt kusjes Kleine Billy-Bob krijgt kusjes

Kleine Billy-Bob krijgt kusjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Dreumes Billy-Bob en zijn vriendinnetje Fee ontdekken dat ze ogen hebben om te kijken, een neus om te ruiken en… een mondje om kusjes mee te geven! Vierkant prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Kleine Billy-Bob krijgt kusjes
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2014
[22] p. : ill.
ISBN
9789044821529 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Lichaam (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Billy-Bob en zijn vriendinnetje Fee ontdekken hun lichaam op een speelse manier. Ze merken dat ze oogjes hebben om te kijken, een neusje om te ruiken, handjes en voetjes, een buikje en billetjes, vingertjes waarmee ze kunnen kietelen en een mondje om kusjes te geven. Enkele attributen – zoals een hond, bloemen en een handpop – zijn functioneel aangewend. Dat Billy-Bob blank is en Fee bruin, geeft het boekje een intercultureel tintje. De schattige peuters dragen een soort hansopje en een muts met oortjes. Die kledij doet eerder aan baby’s denken dan aan dreumesen en peuters met een groter begripsvermogen en meer beweeglijkheid, waartoe het boekje zich richt. Billy-Bob staat telkens op de linkerbladzijde, Fee op de rechterbladzijde. Dankzij de rijmende tekst is er interactie tussen beide peuters. Dit dunkartonnen boekje met kleurrijke, eenvoudige prenten zet aan om lichaamsdelen te benoemen en te gebruiken. Het heeft twee afgeronde hoeken en stevige, mat geplastificeerde bladzijden. In …Lees verder

Kleine Billy-Bob krijgt kusjes

Dit tweede boekje uit de reeks Kleine Billy-Bob is net als zijn voorganger een leuk prentenboekje. Op en top Pauline Oud! Omdat dit boekje vooral over het thema 'Mijn lichaam' gaat, besloot ik het uit te lenen aan het kinderdagverblijf waar mijn zoontje drie dagen in de week gaat spelen.
De bijzonder schattige tekeningen, de heerlijk vrolijke kleuren en de tekst op rijm blijken ook dit keer een schot in de roos te zijn. De peuters van juf Vicky deden die dag wat Billy-Bob en zijn vriendinnetje Fee in het boekje doen. Oogjes om te kijken, kiekeboe! Een neusje om te ruiken! Twee handjes om te zwaaien. Daa-aag! Twee voetjes om te stampen! Tien vingers en tien tenen! Een kontje om te wiebelen. Heen en weer! En een mondje om te eten, te praten en ... kusjes te geven! Ook dit boek eindigt met een heel leuk versje. Spelenderwijs leer je je kind ook al een beetje tellen want de cijfers van één tot tien komen aan bod.
Het boekje werd dus getest en goedbevonden. Een echte aanrader o…Lees verder

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia