Boek
Nederlands

Kleurtjes zoeken met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)
+1
Kleurtjes zoeken met Fien en Milo
×
Kleurtjes zoeken met Fien en Milo Kleurtjes zoeken met Fien en Milo

Kleurtjes zoeken met Fien en Milo

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Konijn Fien en muis Milo trekken hun rode laarsjes aan en gaan buiten spelen. Ze kiezen een gele ballon en zoeken Milo’s blauwe kar. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren
Titel
Kleurtjes zoeken met Fien en Milo
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789044824063 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kleuren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fien en Milo gaan buiten spelen. De 'lezer' wordt gevraagd om mee te helpen zoeken naar de rode laarsjes en groene scheppen van de twee vrienden, om gele ballonnen mee uit te kiezen, Milo's blauwe kar te vinden en om te zien of er al glaasjes oranje sap klaarstaan. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de serie over konijntje Fien en muisje Milo, waarbij Fien zich als een ouder zusje ontfermt over een jonger broertje. De praktisch geheel gekleurde prenten beslaan dubbele pagina's. Overzichtelijke bladspiegel mede door de dikke zwarte contourlijnen, de effen achtergronden in kleur en de eenvoudige elementen zoals wolken, waterplassen, een zandbak of een grasveld. Een educatieve fout is gemaakt bij het inkleuren van de glazen: de glazen limonade met een rietje zijn oranje en niet rood, zoals de tekst beweert. De toevoeging van ruit- en decoratieve bloemmotiefjes op de kleding en de zichtbare penseelstreken verhogen de levendigheid en sfeer. De betrokkenheid van de 'lezer' w…Lees verder

Kleurtjes zoeken met Fien en Milo

Fien en Milo gaan fijn buiten spelen. Ze zoeken hun rode laarsjes want ze vinden het fijn om in de plassen te stappen. In het zand spelen ze met hun groene schepjes en als ballon kiezen ze elk een gele. Het is leuk dat alle voorwerpen een eigen kleurtje hebben. Hun karretje is blauw en hun sap oranje. In de tekendoos liggen alle kleurtjes samen. Kan jij de kleuren tonen die Fien en Milo nodig hebben? Fien en Milo zijn gekende figuurtjes die in dit verhaal samen spelen en kleuren zoeken. De taalontwikkeling speelt in dit thema een voorname rol.


Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties