Boek
Nederlands

Naar de dierentuin met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)

Naar de dierentuin met Fien en Milo

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Konijn Fien en muis Milo gaan naar de dierentuin. Steeds ontdekken ze weer nieuwe dieren: olifanten in het zand, zeeleeuwen in het water enz. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen
Titel
Naar de dierentuin met Fien en Milo
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044812626 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dierentuinen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Konijn Fien en muis Milo gaan met hun kar naar de dierentuin. Iedere keer zijn ze weer benieuwd wie er op de volgende bladzijde zal wonen; zo ontdekken ze de papegaai, de olifanten, de ijsberen, de giraffes etc. Als ze weer thuiskomen, blijken zich enkele kleine dieren (vooral insecten) in de kar te hebben verstopt. De tekst staat in duidelijke schreefloze letters in de tekeningen. De kaderloze prenten lopen door over beide pagina's en hebben allemaal een andere achtergrondkleur. Kleurrijke, overwegend in vetkrijt uitgevoerde, illustraties versterken het verhaal. Zowel de herhalingen in de tekst waardoor de nieuwsgierigheid van het kind wat er op de volgende bladzijde te zien is, wordt geprikkeld als het grapje voor de goede kijker zullen de doelgroep zeker aanspreken. Vierkant hardkartonnen prentenboek met ronde hoeken en stevige bladzijden uit de uitgebreide serie over Fien en Milo. Voorlezen en samen bekijken in de peuterleeftijd vanaf ca. 2 jaar.

Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties