Boek
Nederlands

Sem is jarig

Pauline Oud (auteur)

Sem is jarig

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Sem vindt een grote verjaardagstaart. Hij vraagt aan Poes, aan Eend, Varkentje en nog meer dieren of de taart soms voor hen bedoeld is. Maar zij eten liever andere dingen. Voor wie zou de taart toch zijn? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Gebak, Jarig zijn
Titel
Sem is jarig
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[20] p. : ill.
ISBN
9789044836516 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jarig zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dreumes Sem sjouwt rond met een grote verjaardagstaart. Voor wie zou die zijn? Poes eet liever brokjes, eend wil graag waterplantjes, hond houdt van een stukje worst enz. Uiteindelijk blijkt de taart voor Sem zelf: híj is het die jarig is! Royale, vierkante hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoekjes. Het eenvoudige verhaal met repeteerelement word verteld bij paginagrote, duidelijke zwartomlijnde gekleurde illustraties tegen een lege, witte of zachtgekleurde achtergrond. Steeds als Sem een ander dier vraagt of de taart soms voor hem is, komt ‘de oplossing’ bij omslaan op de volgende pagina. Zo kan de voorgelezen dreumes zelf ook meedenken en geeft het bevestiging of verrassing. Over Sem verschenen al meer deeltjes met onderwerpen uit het dagelijks leven, o.a. 'Sem zonder speentje'*. Geslaagde en fijne uitgave, herkenbaar voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia