Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Manuscript uit Accra

Paulo Coelho (auteur), Piet Janssen (vertaler)
‘Manuscript uit Accra’ is een zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen. De rol van liefde, verlies, eenzaamheid, angst, trouw, seks, de toekomst... Dit boek biedt een blik op het leven vanuit een andere invalshoek.
Onderwerp
Spiritualiteit
Titel
Manuscript uit Accra
Auteur
Paulo Coelho
Vertaler
Piet Janssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Portugees
Oorspr. titel
Manuscrito encontrado em Accra
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2019 | Andere uitgaves
167 p.
ISBN
9789029540162 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze roman van de internationaal bekende spirituele Braziliaanse schrijver (1947) heeft een vreemd begin voor een roman. In een ‘voorwoord en begroeting’ stelt de schrijver, na een inleidende passage over de Nag Hammadi geschriften, dat wat we verder gaan lezen een letterlijke weergave is van een manuscript dat de Engelse archeoloog sir Walter Wilkinson in 1974 in diezelfde regio zou hebben opgegraven. Dit 'manuscript' zou uit 1307 n. Chr. en uit Accra stammen (titel). Hierin herinnert een 21-jarige jongeman uit Jeruzalem zich dat de avond voor de inval van de kruisvaarders een Griek (de ‘Kopt’ genaamd) op een plein de aanwezigen vergast op spirituele leringen aan de hand van vragen, met naast hem drie vertegenwoordigers van het jodendom, de islam en het christendom. Dat het naar de parabels van Jezus verwijst (op het eind letterlijk) is niet zo verwonderlijk, de auteur weeft vaker een christelijk-gnostische boodschap door zijn boeken. Het boek lijkt qua opzet én uitwerking een spiege…Lees verder

Over Paulo Coelho

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nrkbeta

Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 24 augustus 1947) is een Braziliaanse schrijver, wiens werk in de gehele wereld wordt gelezen.

Levensloop

Paulo Coelho (1947) is in Rio de Janeiro geboren. Hij heeft rechten gestudeerd, maar hij is met deze studie gestopt toen hij merkte dat hij zijn studie verwaarloosde. Hij wilde zijn droom verwezenlijken om schrijver worden. Zijn vader beschouwde zijn vroege interesse in de literatuur als een vorm van afwijkend gedrag. Pogingen om hem te "genezen" versterkten echter zijn artistieke belangstelling, die hij uitleefde in de hippie-beweging van Brazilië. Zijn studie rechten staakte hij in 1970 om te gaan reizen door het Latijns-Amerikaanse continent, en naar Europa. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, verdiept hij zich onder andere in magie en occulte boeken.

Hij keert in 1973 terug naar Brazilië en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas,…Lees verder op Wikipedia

Suggesties