Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vrouwenpaviljoen

Ook verschenen als Paviljoen der vrouwen

Pearl S. Buck (auteur), Jan Van Dijk (vertaler), Janine van der Kooij (medewerker)
+1
Vrouwenpaviljoen
×
Vrouwenpaviljoen Vrouwenpaviljoen

Vrouwenpaviljoen

Ook verschenen als Paviljoen der vrouwen

In de reeks:
Naar Chinees gebruik kiest een deftige en wijze Chinese vrouw op haar veertigste verjaardag een jonge bijvrouw voor haar man, hetgeen niet alleen bij haar kinderen op verzet stuit.
Titel
Vrouwenpaviljoen
Ook verschenen als
Paviljoen der vrouwen
Auteur
Pearl S. Buck
Vertaler
Jan Van Dijk
Medewerker
Janine van der Kooij
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pavilion of women
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2009 | Andere uitgaves
378 p.
ISBN
9789045006710 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Naar Chinees gebruik kiest een deftige en wijze Chinese vrouw op haar veertigste een jonge bijvrouw voor haar man, hetgeen niet alleen bij haar kinderen, maar vooral bij een westerse zendeling op verzet stuit. Deze roman, die speelt op het platteland van China in het begin van de 20e eeuw, begint met de veertigste verjaardag van de voortreffelijke, zorgzame, maar egoïstische moeder die alle leden van de grote clan die in een complex gebouwen wonen, tiranniseert. Later leert zij dit beseffen en begrijpt zij dat iedereen recht heeft om zijn eigen leven te leiden. Een van de minder bekende en minder boeiende romans waarin de Amerikaanse winnares van de Nobelprijs haar visie geeft op het Chinese leven. Paperback, kleine druk.

Over Pearl S. Buck

Pearl Comfort Sydenstricker-Buck (Hillsboro (West Virginia), 26 juni 1892 – Danby, Vermont 6 maart 1973) was een Amerikaanse schrijfster die vooral bekend is om haar romans over het leven in China. Zij ontving de Nobelprijs voor Literatuur in 1938.

Leven en werk

Toen ze drie maanden oud was, ging ze met haar ouders naar de Chinese provincie Jiangsu, waar haar ouders missionaris waren. Pearl bracht de eerste jaren van haar jeugd in China door, waar zij Chineestalig werd opgevoed, met Engels als tweede taal. In 1900 verliet de familie het land, omdat het daar door de Bokseropstand te gevaarlijk werd voor buitenlanders. De geruchten over gewelddadigheden tegen westerse missionarissen en de vijandige houding die veel Chinezen plotseling aannamen, grepen de toen 8-jarige Pearl erg aan. In 1902 keerde de familie Sydenstricker na een verblijf in San Francisco weer terug naar China.

Van 1910 tot 1914 studeerde Pearl aan het R…Lees verder op Wikipedia

Suggesties