Dvd
Spaans
Een schrijfster verliest inspiratie, raakt in depressie en gaat kritieken op haar eigen boeken schrijven, terwijl haar man liever met NAVO-troepen naar Bosnie͏̈ gaat dan thuis ruzie maken.
Titel
La flor de mi secreto / written and directed by Pedro Almodovar
Regisseur
Pedro Almodóvar
Acteur
Marisa Paredes Juan Echanove
Taal
Spaans
Uitgever
Cinéart, [2021] | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1995
Speelduur
101 min.
Aantekening
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5051083167963

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spaans komisch drama (1995) van Pedro Almodóvar (Dolor y gloria, Volver, Hable con ella). Met Marisa Paredes (Todo sobre mi madre, La piel que habito), Juan Echanove, Carme Elias en Rossy de Palma (Kika, Mujeres al borde de un ataque nervios). Een vrouw schrijft onder een pseudoniem goedverkopende liefdesromans. Als ze geen inspiratie meer heeft in een depressie zit, helpt een vriendin haar aan een baan waarin ze onder een ander pseudoniem vernietigende kritieken op haar eigen romans schrijft. De relatie met haar man is niet best. Hij gaat met NAVO-troepen naar Bosnië, omdat hij liever daar oorlog voert dan thuis. Beoordeling IMDb: 7.0. VPRO Cinema: ‘Een onderhoudende film, waardig aan vorige successen van Almodóvar, die zijn eigen scenario schreef en zijn sterren optimaal laat spelen’ (4 sterren). Rita Kempley (Washington Post 1-1-’00): Almodóvar belicht vele van zijn favoriete absurditeiten, maar doet dat met een verrassende subtiliteit. Dennis Schwarz (Dennis Schwarz Movie reviews …Lees verder

Over Pedro Almodóvar

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Pedro Almodóvar Caballero (Calzada de Calatrava, 25 september 1949) is een Spaanse filmregisseur.

Almodóvar begon zijn carrière in de jaren van de movida madrileña. Na de dood van Franco en het proces van democratisering dat daarop volgde, uitten jonge kunstenaars zich met werk dat als provocerend, soms zelfs choquerend werd ervaren. In zijn films komen nu nog steeds (maar in die tijd helemaal) thema's als prostitutie, homoseksualiteit, drugsgebruik, travestie, transseksualiteit en misstanden in de katholieke kerk aan de orde.

De regisseur heeft een sterke voorkeur voor een aantal actrices die in veel van zijn films terugkeren, zoals:

  • Carmen Maura (treedt op in 7 films van Almodóvar)
  • Chus Lampreave (7 films)
  • Rossy de Palma (7 films)
  • Penélope Cruz (6 films)
  • Marisa Paredes (5 films)
  • Cecilia Roth (5 films)
  • Julieta Serrano (5 films)
  • Victoria Abril (4 films)
  • Kiti Manver (4 fi…Lees verder op Wikipedia