Na 15 jaar proberen moeder en dochter weer nader tot elkaar te komen, maar dan wordt de echtgenoot van de dochter doodgeschoten.
Titel
Tacones lejanos / written and directed by Pedro Almodovar
Regisseur
Pedro Almodóvar
Acteur
Victoria Abril Marisa Paredes
Taal
Spaans
Parallelle titel
High heels
Uitgever
Cinéart, [2021] | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1991
Speelduur
109 min.
Aantekening
Spaans gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5051083167949

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spaans melodrama (1991, ook bekend als ‘High heels’) van Pedro Almodóvar (Dolor y gloria, Volver, Hable con ella). Met Victoria Abril (Kika), Marisa Peredes (La piel que habito, Todo sobre mi madre, La flor de mi secreto) en Miguel Bosé (Suspiria). Een beroemde popzangeres ontmoet na 15 jaar haar dochter weer, die tv-presentatrice is, getrouwd is met een vroegere minnaar van haar moeder en ook wat heeft met een imitator die beroemd werd met een lied van haar moeder. Beiden willen nader tot elkaar komen maar zijn nogal ongeduldige types. Dan wordt de man van de dochter doodgeschoten. Beoordeling IMDb: 7.1. Bioscoopagenda.nl: ‘Hoe de levens van moeders en dochters verstrengeld kunnen raken, demonstreert Pedro Almodóvar humorvol in deze bizarre, soapachtige whodunit’ (3,5 sterren). Hal Hinson (Washington Post 1-1-’00): Een heldere pittige film, op speelse wijze melodramatisch, maar toch mist er iets. Brian D. Johnson (MacClean’s Magazine 9-10-’99): Het combineren van drama en komedie lei…Lees verder

Over Pedro Almodóvar

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Pedro Almodóvar Caballero (Calzada de Calatrava, 25 september 1949) is een Spaanse filmregisseur.

Almodóvar begon zijn carrière in de jaren van de movida madrileña. Na de dood van Franco en het proces van democratisering dat daarop volgde, uitten jonge kunstenaars zich met werk dat als provocerend, soms zelfs choquerend werd ervaren. In zijn films komen nu nog steeds (maar in die tijd helemaal) thema's als prostitutie, homoseksualiteit, drugsgebruik, travestie, transseksualiteit en misstanden in de katholieke kerk aan de orde.

De regisseur heeft een sterke voorkeur voor een aantal actrices die in veel van zijn films terugkeren, zoals:

  • Carmen Maura (treedt op in 7 films van Almodóvar)
  • Chus Lampreave (7 films)
  • Rossy de Palma (8 films)
  • Penélope Cruz (7 films en 1 korte film)
  • Marisa Paredes (5 films)
  • Cecilia Roth (5 films)
  • Julieta Serrano (5 films)
  • Victoria Abril (4 films)
  • K…Lees verder op Wikipedia

Suggesties