Na een sterfgeval in de familie, een aanranding, doodslag en spookverschijningen van haar overleden moeder, probeert een vrouw om alles glad te strijken.
Taal
Spaans
Uitgever
Cinéart, [2020] | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
116 min.
Aantekening
Spaans gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5051083153065

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spaans drama (2006) van Pedro Almodóvar (Todo sobre mi madre*, Hable con ella*). Met Penélope Cruz (Vicky Cristina Barcelona), Lola Dueñas (Yo, también) en Carmen Maura. Raimunda’s man is overleden, haar dochter heeft per ongeluk haar vriendje vermoord en op de begrafenis haar tante hoort ze dat de geest van haar moeder is teruggekomen naar het dorp. Op haar wijze probeert Raimunda de problemen op te lossen. Over een excentrieke familie van vrouwen, moederschap, het leven en de dood. Beoordeling IMDb: 7,6. David Sneek (Volkskrant 24-8-’06): ‘Er gebeurt veel in Volver, ook veel vreemds, en toch is de film ingetogen en bedachtzaam. De prachtige muziek van Alberto Iglesias is feilloos gedoseerd, het camerawerk wekt indruk.’ Rob Veerman (Cinemagazine): ‘eerbetoon aan Spaanse gewoonten en riten en biedt een mooi inkijkje in de leefwereld en gedachten van bewoners van de grote stad en die van eenvoudige dorpsbewoners’ (4 sterren). VPRO Cinema: ‘Grappige, mooie, bruisende film. Cruz kreeg ee…Lees verder

Over Pedro Almodóvar

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Pedro Almodóvar Caballero (Calzada de Calatrava, 25 september 1949) is een Spaanse filmregisseur.

Almodóvar begon zijn carrière in de jaren van de movida madrileña. Na de dood van Franco en het proces van democratisering dat daarop volgde, uitten jonge kunstenaars zich met werk dat als provocerend, soms zelfs choquerend werd ervaren. In zijn films komen nu nog steeds (maar in die tijd helemaal) thema's als prostitutie, homoseksualiteit, drugsgebruik, travestie, transseksualiteit en misstanden in de katholieke kerk aan de orde.

De regisseur heeft een sterke voorkeur voor een aantal actrices die in veel van zijn films terugkeren, zoals:

  • Carmen Maura (treedt op in 7 films van Almodóvar)
  • Chus Lampreave (7 films)
  • Rossy de Palma (7 films)
  • Penélope Cruz (6 films)
  • Marisa Paredes (5 films)
  • Cecilia Roth (5 films)
  • Julieta Serrano (5 films)
  • Victoria Abril (4 films)
  • Kiti Manver (4 fi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek