Daisy
Nederlands

Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje

Pedro Brugada (auteur), Ruben Hansen (verteller)
+1
Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje
×
Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje

Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje

Genre:
Uitleg over de werking van het gezonde hart, hartaandoeningen en hoe deze voorkomen en behandeld kunnen worden.
Titel
Ons hart : gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje
Auteur
Pedro Brugada
Verteller
Ruben Hansen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
9:24
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man
Plaatsingssuggestie
605.12 (SISO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zoals een instructieboek met onderhoudstips bij een auto hoort, past deze paperback bijna naadloos bij ons hart. Het eerste hoofdstuk is een biografie van de schrijver en arts Pedro Brugada, een veelzijdig man en zeer bekend op zijn terrein (dit gedeelte is van de hand van Marc Geenen, tv-journalist en wetenschapsauteur). De auteur zelf weet de toch vaak pittige medische gegevens (medische termen worden achter in het boek toegelicht in een verklarende woordenlijst) op een zeer leesbare en boeiende wijze onder woorden te brengen, vaak met de nodige humor en wat zelfspot. Een modern en zeer verhelderend boek waarin het hart zelf maar vooral ook de vele ziekten die je hart en bloedvaten kunnen treffen, uitgebreid en per onderwerp aan de orde komen met daarbij tips hoe je ze kunt voorkomen en wat er volgens de laatste inzichten aan te doen valt. Vooral een boek voor mensen die te maken hebben met hartproblemen, hoge bloeddruk, cholesterol, beroerte en etalagebenen. Naast een boeiende bes…Lees verder

Over Pedro Brugada

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Carlodeas

Pedro Brugada (Girona, 11 augustus 1952) is een Spaans-Belgische cardioloog. Samen met zijn broers Josep en Ramon is hij een van de naamgevers van het Syndroom van Brugada, een zeldzame en meestal erfelijke ziekte van het hart, die bij schijnbaar gezonde mensen tot een plotse dood door ventrikelfibrilleren kan leiden. Dit gebeurt meestal bij jongvolwassenen.

Biografie

Pedro Brugada is de oudste van vier kinderen van Ramón Brugada en Pepita Terradellas. Hij studeerde geneeskunde aan de universiteit van Barcelona en volgde een opleiding cardiologie in het academisch ziekenhuis van Barcelona. Hij werkte aan het Hospital Sant Pau i Santa Tecla, aan de Universiteit Maastricht en aan het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst. Sinds 1 januari 2007 is hij verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Brussel. Hij combineert die betrekking met een praktijk in Aalst.

Het Syndroom van Brugada<…Lees verder op Wikipedia