Boek
Nederlands
Het leven van een journalist aan de zelfkant van de Cubaanse samenleving.
Titel
Dirty Havana
Auteur
Pedro Juan Gutiérrez
Vertaler
Nelleke Geel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Pockethuis, 2005
352 p.
ISBN
904614111X 9789046141113

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Hard als een steen' wil Pedro Juan worden, nadat hij omwille van zijn roekeloosheid als journalist in Havana is ontslagen. Hij zwalkt van baantje naar baantje, van vrouw naar vrouw, van vriend naar vriend. Nergens vindt hij rust, maar wat maakt het uit? Gisteren is verdwenen, vandaag zien we wel, en morgen moet nog komen... Pedro Juan Gutiérrez (1950) is een Cubaan die op zijn zevende begon te werken als ijsverkoper en krantenjongen, maar uiteindelijk werd hij journalist en schrijver. In een stijl die laveert tussen de Angelsaksische koelte en de sensualiteit van de Latijns-Amerikanen, beschrijft hij het warrige, hete, armoedige leven in Havana. Deze wellustige roman drijft de spot met alle burgerlijke - en westerse - conventies en is een ode aan de levensdrift. Voor liefhebbers van literaire romans met een sterk erotische inslag. Pocket; kleine druk.

Over Pedro Juan Gutiérrez

Pedro Juan Gutiérrez (Matanzas, 27 januari 1950) is een Cubaanse journalist, schrijver en artiest. Hij publiceerde diverse poëziebundels en romans.

Pedro Juan Gutiérrez is geboren en getogen op Cuba. Hij startte zijn arbeidzaam leven op elfjarige leeftijd. Hij werkte als ijsverkoper en krantenjongen. Daarna had hij beroepen als soldaat, zwem- en kajakinstructeur en boerenknecht.

Naast schrijver is hij beeldhouwer en schilder.

Werken

  • Trilogía sucia de La Habana (1998)
  • El Rey de La Habana (1999)
  • Melancolía de los leones, (2000) (korte verhalen)
  • Animal tropical (2000), Met dit boek won hij de Spaanse Prijs Alfonso Garcia-Ramos.
  • El insaciable hombre araña (2002)
  • Carne de perro (2003), Hiermee won hij de Italiaanse prijs Narrativa Sur del Mundo.
  • Nuestro GG in La Habana (2004)
  • Diálogo con mi Sombra (2013…Lees verder op Wikipedia