Een twaalfjarig jongetje wil graag 'groot' zijn... als hij de volgende ochtend wakker wordt, heeft hij het lichaam van een volwassen man
Titel
Big
Regisseur
Penny Marshall 1943-2018
Acteur
Tom Hanks
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1988
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Grieks
EAN
8712626003380

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 20 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 1988 onder regie van Penny Marshall, met in de hoofdrollen Tom Hanks, Elizabeth Perkins, Robert Loggia en David Moscow. De twaalfjarige Josh Baskin wil graag 'groot' zijn. Als hij op de kermis bij een wensmachine deze wens doet, ontwaakt hij de volgende ochtend tot zijn verbazing met het lichaam van een volwassen man. Hij vlucht naar New York waar hij werk vindt bij een speelgoedfabrikant. Maar de nieuwe situatie brengt de nodige problemen en veranderingen met zich mee. De Speelfilmencyclopedie schrijft: 'Vermakelijke fantasie over het kwijtraken van spontaniteit en onschuld bij het ouder worden. De rol van kind in een volwassen lichaam is Hanks op het lijf geschreven. Zijn naïeve beleving van de wereld van de volwassenen is schitterend beschreven (...). Goed in beeld gebracht door Barry Sonnenfeld.' 3 sterren. De dvd bevat geen extra's.

Over Penny Marshall

CC BY 2.0 - Foto van/door Alan Light

Penny Marshall (The Bronx, 15 oktober 1943 - Los Angeles, 17 december 2018) was een Amerikaans filmregisseur, actrice en producente.

Leven en werk

Actrice

Op het grote scherm beperkten haar optredens zich tot ongecrediteerde rollen, cameo's, rollen waarin ze zichzelf speelde en werk als vertelster.

Voor de televisie vertolkte ze veelal bijrollen in een aantal films. Ze was vooral in episodes te zien van heel wat sitcoms zoals The Odd Couple (1970-1975), Friends and Lovers (1974-1975) en Happy Days (1974-1984), de succesrijke serie vol fifties-nostalgie waarin ze doorbrak. Zij en Cindy Williams gaven gestalte aan Laverne en Shirley, twee jonge vrouwen met wie de hoofdacteurs the Fonz en Richie afspraakjes maken. Ze deden dat zo kleurrijk en gevat dat van Happy Days een spin-off werd gemaakt: Laverne & Shirley (1976-1983). Daarin belichaamde Marsh…Lees verder op Wikipedia