Voor altijd : Romeo en Julia : een vleselijk liefdesverhaal

Pepijn Lievens (auteur)
+1
Voor altijd : Romeo en Julia : een vleselijk liefdesverhaal
×
Voor altijd : Romeo en Julia : een vleselijk liefdesverhaal Voor altijd : Romeo en Julia : een vleselijk liefdesverhaal

Voor altijd : Romeo en Julia : een vleselijk liefdesverhaal

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
In een rustige straat liggen naast elkaar twee slagerijen: Slagerij Vandersmissen en Slagerij Idrissi. Al jarenlang is er een vete tussen de twee slagersfamilies. Als de buurkinderen Rowad en Julia 15 jaar zijn, worden ze verliefd en krijgen ze in het geheim een relatie.
Titel
Voor altijd : Romeo en Julia : een vleselijk liefdesverhaal
Auteur
Pepijn Lievens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Speelduur
3:54
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eigenaren van twee naast elkaar liggende slagerijen in een rustige straat in een Belgische stad zijn de grootste rivalen. Al twee generaties lang bestaat er een vete tussen de Marokkaanse familie Idrissi en de Belgische familie Vandersmissen. Gemene pesterijen gaan beide families niet uit de weg. Beide echtparen hebben slechts één kind. Als deze twee kinderen vijftien jaar zijn, worden ze verliefd op elkaar. Rowad en Julia onderhouden een liefdesrelatie in het diepste geheim. Als hun ouders er tenslotte toch achter komen, laait de oude ruzie weer in alle hevigheid op. Tragikomisch verhaal, gebaseerd op het klassieke Romeo en Julia verhaal van Shakespeare, waarin de twee ouderparen zomaar symbool kunnen staan voor twee bevolkingsgroepen, die elkaar het leven zuur maken, met alle tragische gevolgen van dien. Het verhaal, waarin de personages als karikaturen zijn neergezet, is met heel veel humor beschreven en leest, mede door de snelle dialogen, heel vlot. Af en toe is het taalgebrui…Lees verder

Over Pepijn Lievens

Pepijn Lievens (1972) is een acteur en schrijver.

Biografie

Lievens studeerde aan het Gentse Conservatorium, afdeling Toneel. Als acteur speelde hij onder andere in De Werf (Brugge), De Korre, De Parade, HETPALEIS en de Bende van de Prins. Als jonge toneelspeler werd Lievens in 2000 verkozen tot Trappelend Talent.

Hij schreef verschillende theaterteksten voor gezelschappen als 4Hoog, Kopergietery, De Werf en de Bende van de Prins. Pepijn Lievens was zeechroniqueur op Theater aan Zee 2010. Als toneelschrijver werd hij genomineerd voor de Gouden Klaproos 2010.

In 2008 verscheen zijn autobiografische boek Relaas van een stofzuiger (uitgeverij Houtekiet.) In 2011 bracht hij de roman Vlucht van pluizen uit bij uitgeverij Vrijdag. In 2021 verscheen de jeugdroman Voor Altijd (uitgeverij Lannoo.)

Prijzen

Lievens won de prijs voor de letterkunde (toneel) van de provinc…Lees verder op Wikipedia