Muzikant Joe raakt door een ongelukkige val in coma en zijn ziel belandt in het Hiervoormaals waar nieuwe zielen worden voorbereid op hun leven op aarde. Joe wordt mentor van ziel 22, maar die heeft helemaal geen zin om mens te worden. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Jazz
Titel
Soul
Regisseur
Pete Docter Kemp Powers
Componist
Trent Reznor 1965- Atticus Ross 1968-
Acteur
Jamie Foxx  (stem) Tina Fey  (stem)
Taal
Engels
Uitgever
Disney/Pixar, © 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 1h36 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418577773

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Animatiefilm van Pete Docter (Inside out; Up) en Kemp Powers. New Yorker Joe (met de stem van Jamie Foxx of Kenny B) is een man van middelbare leeftijd en al jaren muziekdocent op een middelbare school. Op de dag dat hij een vaste aanstelling krijgt aangeboden, krijgt hij ook het aanbod om in een beroemde New Yorkse jazzclub te spelen, wat zijn grote droom is. Door een ongelukkige val raakt hij echter in coma en zijn ziel belandt in het Hiervoormaals waar nieuwe zielen worden voorbereid op hun leven op aarde. Joe wordt mentor van ziel 22 (Tina Fey of Jacqueline Govaert), maar die heeft helemaal geen zin om mens te worden. Voor het eerst koos Pixar Studios voor een Afro-Amerikaanse hoofdpersoon. De recensenten geven 3-5 sterren. Peter de Bruijn (NRC 22-12-’20): ‘(…) Welke keuze moet Joe dan maken? Soul is daarover nodeloos vaag en besluiteloos. Visueel is de film dik in orde – zeker in de stijlvolle scènes die zich afspelen aan gene zijde. Maar het scenario rammelt flink en de grapdich…Lees verder

Over Pete Docter

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

Peter Hans "Pete" Docter (Bloomington (Minnesota), 9 oktober 1968) is een Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver, filmproducent, animator en stemacteur. Hij is waarschijnlijk het meest bekend als regisseur van de animatiefilms Monsters, Inc. en Up, en als artistiek leider bij Pixar Animation Studios. In totaal werd hij vijf keer genomineerd voor een Oscar en won hij er een, voor Up.

Filmografie

  • Toy Story (1995) - Scenario, hoofdanimator
  • Geri's Game (1997) - Animator
  • A Bug's Life (1998) - Additional Storyboard Artist
  • Toy Story 2 (1999) - Scenario
  • Monsters, Inc. (2001) - Regie, scenario
  • Mike's New Car (2002) - Regie, scenario
  • The Incredibles (2004) - Overige stemmen
  • Howl's Moving Castle (2004) - Executive Producer (U.S. production)
  • WALL-E (2008) - Scenario
  • <…Lees verder op Wikipedia

Suggesties