Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hoe je op vampiers jaagt zonder dat je ouders het weten

Pete Johnson (auteur), Katleen Olaerts (vertaler)
+1
Hoe je op vampiers jaagt zonder dat je ouders het weten
×
Hoe je op vampiers jaagt zonder dat je ouders het weten Hoe je op vampiers jaagt zonder dat je ouders het weten

Hoe je op vampiers jaagt zonder dat je ouders het weten

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Marcus (13, ik-figuur) heeft van zijn ouders gehoord dat hij halfvampier is. Zijn klasgenootje Tallulah gelooft heilig in vampiers en sleurt hem mee op haar zoektocht naar een echte vampier. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vampiers, Schoolleven
Titel
Hoe je op vampiers jaagt zonder dat je ouders het weten
Auteur
Pete Johnson
Vertaler
Katleen Olaerts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The vampire hunters
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2017
264 p.
Aantekening
Vervolg op 'Hoe je dertien wordt en overleeft... als je ouders vampiers zijn'
ISBN
9789022330906 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marcus (ik-persoon) heeft op zijn dertiende verjaardag van zijn ouders te horen gekregen dat hij halfvampier is. Dat zijn gewone mensen die toevallig buitengewone krachten en gaven bezitten. Halfvampiers zijn echter een gewilde prooi van volwassen vampiers. Marcus' klasgenootje Tallulah, met wie hij een haat-liefdeverhouding heeft, gelooft rotsvast in het bestaan van vampiers. Ze heeft zelfs een website en komt daardoor in aanraking met een oud vrouwtje dat op vampiers jaagt. In dagboekvorm vertelt Marcus dat hij Tallulah escorteert bij de zoektocht en dat niets is wat het lijkt. Deze uitgave is de opvolger van ‘Hoe je dertien wordt en overleeft … als je ouders vampiers zijn’*, maar kan zelfstandig gelezen worden. Het is een geslaagde mix van spanning en humor. Het verhaal staat in een groot lettertype en bevat soms Vlaamse woorden, maar dat vormt geen enkel beletsel voor de begripsvorming. Er zijn geen illustraties. Het verhaal is afgerond, maar bevat een opening naar een volgend av…Lees verder

Over Pete Johnson

Pete Johnson (Kansas City, 24 maart 1904 - Buffalo, 23 maart 1967) was een Amerikaanse jazz-, blues- en boogiewoogiepianist. Hij werd vooral bekend als leidende boogiewoogiepianist.

Carrière

Johnson begon zijn muzikale carrière in 1922 als drummer in Kansas City. Van 1926 tot 1938 trad hij op als pianist, vaak samen met Big Joe Turner. In 1938 verschenen Big Joe Turner en Johnson op het "From Spirituals to Swing"-concert in Carnegie Hall. Het concert zorgde voor een boogiewoogie-rage en Turner, die ook samen optrad met de pianisten Meade Lux Lewis en Albert Ammons werkte er nog voor een lange tijd. Ze hebben samen getoerd en albums opgenomen. In 1941 verschenen Johnson, Ammons en Lewis in de film Boogie Woogie Dream.

Het nummer: Roll 'Em Pete (1938), met Johnson op piano en Turners zang wordt door sommigen gezien als de eerste rock-'n-roll-opname, hoewel anderen betogen dat het n…Lees verder op Wikipedia