Boek
Nederlands

Obama : een intiem portret

Pete Souza (auteur), Barack Obama (inleider)
Fotoboek over het presidentschap van de Amerikaanse president Obama.
Onderwerp
Obama, Barack
Titel
Obama : een intiem portret
Auteur
Pete Souza
Inleider
Barack Obama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Obama : an intimate portrait
Uitgever
Houten: Spectrum, 2017
349 p.
ISBN
9789000358281 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 947.7 (SISO) Landen (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens het presidentschap van Barack Obama was Pete Souza acht jaar lang ‘hoffotograaf’ in het Witte Huis. Dagelijks schoot hij honderden plaatjes. In dit lijvige boek staat een selectie van ruim driehonderd foto's afgedrukt. Samen geven die een goede indruk van de werkdagen, de staats- en werkbezoeken, de ontvangsten op het Witte Huis en de vrijetijdsbesteding van Obama. Souza kreeg toegang tot vele werkbesprekingen, zodat men goed kan zien hoe informeel en tegelijk aandachtig de houding van de president was in contacten met zijn medewerkers. Sommige foto’s (onder andere met zijn staf tijdens de uitschakeling van Al-Qaida-leider Bin Laden in 2011) zijn al lang iconisch. Vaak betrapte Souza de president als die dolde met kinderen van medewerkers of bezoekers. Obama was heel benaderbaar en uiterst empathisch; soms openlijk emotioneel zoals bij de uitvaart van terreurslachtoffers. De last van het presidentschap is af te lezen aan zijn gezicht: eerst jong, later getekend. Het boek eindi…Lees verder

Over Pete Souza

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Karen Nutini

Pete Souza (New Bedford, 1954) is een Amerikaans fotograaf. Hij was de officiële fotograaf van president Obama en directeur van het White House Photography Office. Voorheen was hij al eens fotograaf van president Reagan en voor de Chicago Tribune.

Jeugd en opleiding

Souza werd in 1954 geboren in New Bedford (Massachusetts) en groeide op in een gezin van Portugese afkomst. Hij behaalde een bachelor in communicatie aan de Universiteit van Boston en een master in journalistiek en massacommunicatie aan de Kansas State University.

Carrière

Souza startte zijn carrière bij de Chicago Tribune en The Hutchington News. In het begin van de jaren tachtig was hij in dienst van de Chicago Sun-Times, waarna hij van juni 1983 tot 1989 in dienst was bij Ronald Reagan. Hij was ook de officiële fotograaf op diens begrafenis.

Hierna …Lees verder op Wikipedia