Boek
Engels

Obama : an intimate portrait

Pete Souza (auteur), Barack Obama (inleider)
he definitive visual biography of Barack Obama's historic presidency, captured in unprecedented detail by his Chief White House photographer, presented in an oversize, 12"x10"exquisitely produced format, and featuring a foreword from the President himself.

Pete Souza was with President Obama during more crucial moments than anyone else and he photographed them all - from the highly clas
Onderwerp
Obama, Barack
Titel
Obama : an intimate portrait
Auteur
Pete Souza
Inleider
Barack Obama
Taal
Engels
Uitgever
London: Allen Lane, 2017
349 p. : ill.
ISBN
9781846149641 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 947.7 (SISO) Landen (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Pete Souza

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Karen Nutini

Pete Souza (New Bedford, 1954) is een Amerikaans fotograaf. Hij was de officiële fotograaf van president Obama en directeur van het White House Photography Office. Voorheen was hij al eens fotograaf van president Reagan en voor de Chicago Tribune.

Jeugd en opleiding

Souza werd in 1954 geboren in New Bedford (Massachusetts) en groeide op in een gezin van Portugese afkomst. Hij behaalde een bachelor in communicatie aan de Universiteit van Boston en een master in journalistiek en massacommunicatie aan de Kansas State University.

Carrière

Souza startte zijn carrière bij de Chicago Tribune en The Hutchington News. In het begin van de jaren tachtig was hij in dienst van de Chicago Sun-Times, waarna hij van juni 1983 tot 1989 in dienst was bij Ronald Reagan. Hij was ook de officiële fotograaf op diens begrafenis.

Hierna …Lees verder op Wikipedia