Boek
Nederlands

De weg naar het heelal

Peter Ackroyd (auteur)
+1
De weg naar het heelal
×
De weg naar het heelal De weg naar het heelal

De weg naar het heelal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De geschiedenis van de ruimtevaart van de Tweede Wereldoorlog tot heden. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
De weg naar het heelal
Auteur
Peter Ackroyd
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Escape from earth
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2004
140 p. : ill.
ISBN
9789045900780
Plaatsingssuggestie
659.82 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ontwikkeling van de ruimtevaarttechnologie in amper 60 jaar; een historische compilatie van hoogte- en dieptepunten voortvloeiend uit de Koude Oorlog. De wedloop tussen Rusland en Amerika wordt zorgvuldig in beeld gebracht. Velerlei expedities naar de maan, Mars en asteroïden worden besproken. Werkelijk uniek fotomateriaal ondersteunt de als een roman geschreven tekst. Deze is door de woordkeus, stijl, gehanteerde begrippen geschikt voor kinderen vanaf ca. 14 jaar. Een verklarende woordenlijst en goed functionerend register zijn achterin opgenomen. Een schitterende synthese van woord en beeld in historisch perspectief.

Over Peter Ackroyd

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Antony Medley / http://www.antonymedley.co.uk/

Peter Ackroyd (Londen, 5 oktober 1949) is een Engels criticus en schrijver, vooral bekend van zijn romans en biografieën.

Leven en werk

Ackroyd werd opgevoed door zijn moeder, nadat zijn vader de familie had verlaten toen hij nog een baby was. Al op zijn vijfde las hij kranten en op negenjarige leeftijd schreef hij een verhandeling over Guy Fawkes. Naar eigen zeggen wist hij al op zevenjarige leeftijd dat hij homoseksueel was.

Ackroyd studeerde Engels aan de Universiteit van Cambridge en later aan de Yale-universiteit. Na afronding van zijn studies, in 1973, trad hij in dienst bij het tijdschrift The Spectator. Tegenwoordig is hij hoofdredacteur op de literatuurafdeling van de Times. Met regelmaat verschijnt hij ook op radio en televisie.

Ackroyd begon zijn literaire carrière in de jaren zeventig met het schrijven van poëzie. Zijn romandebuut kwam in 1982 met The Great Fire of London, dat een soort bewer…Lees verder op Wikipedia