Leden van een eliteteam van de FBI worden naar Saudi-Arabie͏̈ gestuurd om er een terreuraanslag op te lossen
Onderwerp
Terrorisme
Titel
The kingdom
Regisseur
Peter Berg 1964-
Acteur
Jamie Foxx Chris Cooper Jennifer Garner
Componist
Danny Elfman 1953-
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Hongaars Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Duits, Hongaars, Turks
EAN
5050582526462

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse actiefilm uit 2007 van Peter Berg, met Jamie Foxx, Chris Cooper en Jennifer Garner. Het verhaal gaat over een Amerikaanse elite-eenheid die in Saoedi-Arabië speurt naar de daders van een bomsaanslag. Ronald Ockhuysen (Cinema.nl ) geeft 4 (van 5) sterren: 'Met geweldsorgies en gewetenloze vijanden wordt in The Kingdom de strijd van de Amerikanen tegen het terrorisme tot een te consumeren verhaal gemaakt. Vol knallen, oneliners ('Which side do you think Allah's on?') en verwijzingen naar de actualiteit. The Kingdom is een film die een ingewikkelde spagaat maakt. De regie van Peter Berg druipt van de ambitie om een realistisch beeld te schetsen van de strijd die momenteel in diverse landen wordt gevoerd, en tegelijk brengt Berg amusement voor een breed publiek in alle delen van de wereld. Die twee uitersten maken van The Kingdom een intrigerende actiefilm, die op vele wijzen is uit te leggen. (...) The Kingdom is een uitgekiende publieksfilm met een donker hart. Na afloop is …Lees verder

Over Peter Berg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Peter Berg (New York, 11 maart 1964) is een Amerikaanse acteur, filmregisseur en producer.

Filmografie

  • Patriots Day (2016 - regie)
  • Deepwater Horizon (2016 - regie)
  • Lone survivor (2013 - regie)
  • Battleship (2012 - regie)
  • Edwin A. Salt (?)
  • Hancock (2008 - regie)
  • Lions for Lambs (2007)
  • The Kingdom (2007 - regie)
  • Smokin' Aces (2006)
  • Friday Night Light (2004 - regie)
  • Collateral (2004)
  • The Rundown (2003 - regie)
  • The King of Queens (tv) (2002)
  • Alias (tv) (2002)
  • Corky Romano (2001)
  • Chicago Hope (tv) (1995-1999)
  • Dill Scallion (1999)
  • Very Bad Things (1998 - regie)
  • Cop Land (1997)
  • The Great White Hype (1996)
  • Girl 6…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek