Dvd
Engels
Een Broadway-regisseur helpt een jonge prostituee aan een rol in een theaterproductie, wat tot veel misverstanden leidt.
Titel
She's funny that way / dir. by Peter Bogdanovich ; written by Peter Bogdanovich ... [et al.]
Regisseur
Peter Bogdanovich
Componist
Ed Shearmur
Acteur
Imogen Poots Owen Wilson Jennifer Aniston Rhys Ifans
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664116371

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Screwball’ komedie (2015) van Peter Bogdanovich (Paper moon) met Owen Wilson (Midnight in Paris), Imogen Poots en Jennifer Aniston (Friends). Broadway-regisseur Arnold belandt in bed met Izzy, een callgirl met acteerambities. Vervolgens besluit Izzy auditie te doen voor één van Arnolds theaterproducties. Ze krijgt een rol en speelt in hetzelfde stuk als de vrouw van Arnold. Arnold bevindt zich zodoende in een lastig parket. Daarnaast speelt Jennifer Aniston de rol van de geflipte psychiater van Izzy, die weer een relatie heeft met één van Arnolds acteurs, maar die heeft ook weer een oogje op Izzy laten vallen. Kortom, een verwarrend geheel wat meermaals uitdraait op bizarre situaties. De Nederlandse pers reageert heel wisselend op deze film. Ab Zagt (AD 23-7-’15) vindt het een ‘enigszins chaotische film’: ‘Hoewel enkele bijrollen wel de moeite waard zijn, maakt She’s Funny That Way vooral een overbevolkte indruk. Jammer, want het gegeven schreeuwde om een strakker scenario.’ Hij geef…Lees verder

Over Peter Bogdanovich

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door

De originele uploader was Eliaws op de Engelstalige Wikipedia

(Originele tekst: User:Eliaws )

Peter Bogdanovich (Kingston (New York), 30 juli 1939) is een Amerikaans filmregisseur, schrijver en acteur.

Levensloop

Peter Bogdanovich is de zoon van Amerikaanse immigranten die op vlucht waren voor het nazisme. Zijn vader was een Servisch schilder en pianist, zijn moeder afkomstig uit een rijke Oostenrijks-Joodse familie.

In de jaren 50 was hij acteur. Daarna vertoonde hij zelf films en schreef erover. In 1968 werd hij regisseur. In 1971 verscheen zijn bekendste film The Last Picture Show, die acht Oscarnominaties kreeg en twee Oscars won.

Bogdanovich was onder andere samen met actrice Cybill Shepherd, die ook in sommige van zijn films speelde, en met Playboy-model Dorothy Stratten, die vermoord werd.

Acteur

Bogdanovich speelde o.a. de rol van Dr Elliot Kupferberg in The Sopranos.

Filmografie

Suggesties