Strip
Nederlands

De jonge jaren van de scherpschutter

Peter David (scenarist), Jae Lee (illustrator), Richard Isanove (illustrator)
Van een sterke, dappere en eerzame jongen verandert Roland in een bikkelharde scherpschutter. In een wereld vol oude technologie en dodelijke nieuwe magie gaat hij op zoek naar de geheimzinnige Donkere Toren.
Titel
De jonge jaren van de scherpschutter
Scenarist
Peter David
Illustrator
Jae Lee Richard Isanove
Naar het werk van
Stephen King 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dark tower graphic novel collections 1
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2010 | Andere uitgaves
[198] p. : ill.
ISBN
9789024527878 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In navolging van concurrent Mynx waagt Uitgeverij L zich nu ook aan het vertalen van Amerikaanse graphic novels die gebaseerd zijn op bestsellers uit het horror-, fantasy- of sciencefictiongenre. Uitgeverij L blinkt al een tijdje uit door haar fijne neus voor kwaliteit en variëteit, en kan met enige fierheid naast werk van eigen bodem ook uitpakken met de Nederlandstalige versies van het commercieel zeer potente 'Ythaq', de manga-klassieker 'Boeddha', het prijswinnende 'Aya uit Yopougon' en het met droge humor doorspekte 'Donjon'. Daar voegen ze nu met 'De Donkere Toren' de graphic-novelversie van een van de legendes uit de fantasyliteratuur aan toe. En we kunnen, na nauwkeurige inspectie, gerust stellen dat uitgeverij L opnieuw een goede keuze heeft gemaakt. Ter situering van deze proloog in graphic-novelvorm en voor iedereen die niet vertrouwd is met dit levenswerk van Stephen King, kort wat uitleg. King begon de zevendelige romancyclus 'De Donkere Toren' in 1982 en rondde hem af in…Lees verder
'De donkere toren' is een populaire zevendelige fantasyreeks van Stephen King. 'De jonge jaren van de scherpschutter' is een uitbreiding van deze reeks in de vorm van een stripverhaal. Het vertelt over de jeugd van Roland Deschain, en hoe deze dappere, eerzame jongen uitgroeide tot de harde, grimmige Scherpschutter, een van de belangrijkste personages uit de romanreeks. Aan de uitvoering van deze strip is veel zorg besteed, het is een helder verteld verhaal met indrukwekkende tekeningen van Jae Lee en een sfeervolle inkleuring. Ook aan de vertaling is duidelijk veel aandacht besteed. Een waardevolle uitbreiding van Stephen Kings 'De donkere toren'-romans, maar ook de moeite waard voor wie deze boeken (nog) niet kent. Vanaf ca. 16 jaar.

Suggesties