Boek
Nederlands

Aardbeving

Peter Dennis (illustrator)
+1
Aardbeving
×
Aardbeving Aardbeving
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met met veel tekeningen in kleur wordt de geschiedenis verteld van een breuk in de aardbodem van Japan waar regelmatig een aardbeving plaatsvindt, vanaf ca. 3000 voor Chr. tot heden. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Aardbevingen
Titel
Aardbeving
Illustrator
Peter Dennis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Earthquake
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2005
30 p. : ill.
ISBN
90-303-1534-2
Plaatsingssuggestie
567.2 (SISO) De aarde (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel uit de serie 'Reis door de tijd'. Op indringende wijze wordt een overzicht gegeven van de gebeurtenissen voor, tijdens en vooral na een aardbeving. Uitgangspunt is een bepaalde breuk in de aardbodem in Japan die enkele eeuwen in de geschiedenis wordt gevolgd. Door middel van twaalf grote gekleurde platen reizen de lezers door de tijd, van 3000 jaar geleden tot nu. Door de tabs en jaartallen aan de rechterkant van de bladzijden is alles snel terug te vinden; op deze tabs staan aan de linkerzijde korte toelichtingen. De (potlood- en verf)illustraties in kleur zijn zeer gedetailleerd en realistisch. Het accent ligt op de invulling van het begrip aardbeving, met name hoe de mens daarin functioneert en handelt. Door de tijdsfasering ontstaat een expliciet beeld mede door de fijnzinnige synthese van woord en beeld. De illustraties over een dubbele pagina zijn een lust voor het oog. Inleven in de geschetste situaties en het begrijpen ervan wordt op deze wijze voor basisschoolkinderen ee…Lees verder

Over Peter Dennis

Peter John Dennis (Dorking, 25 oktober 1933 - Los Angeles (Verenigde Staten), 19 april 2009) was een Brits acteur.

Dennis begon als boekhouder in Londen en vervulde zijn militaire dienst in Nigeria. Nadat hij in 1963 Derek Jacobi had zien spelen nam hij ontslag en begon hij een tweejarige theateropleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art.

Dennis' acteursloopbaan speelde zich af aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, maar hij is vermoedelijk het meest bekend geworden als uitvoerder van de werken van A.A. Milne in zijn theatershow "Bother! The Brain of Pooh". Hij speelde ook mee in de televisieseries The Avengers en Friends, Murphy Brown, Prime Suspect en Murder, She Wrote. Belangrijke filmrollen speelde hij in Sideways en Shrek. Dennis kreeg onder meer een Screen Actors Guild Award voor zijn prestaties in Sideways.

Filmografie

Suggesties