Boek
Nederlands

De piramide

Peter Dennis (illustrator)
+1
De piramide
×
De piramide De piramide
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Beschrijving in woord en beeld van twaalf periodes uit de geschiedenis van Egypte met veel aandacht voor de bouw en het verval van de piramides. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De piramide
Illustrator
Peter Dennis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pyramids
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2003 | Andere uitgaves
30 p. : ill.
ISBN
90-303-1528-8
Plaatsingssuggestie
922.1 (SISO) Het Oude Egypte (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met dit mooie platenboek over de bouw (en functie) van piramides in Egypte kan men een reis door de tijd maken. Het kleurrijke, stevige boek laat in 30 bladzijden 12 verschillende periodes uit de Egyptische geschiedenis zien van 2700 v.Chr. tot heden. Aan de rechterkant van de pagina's zijn tabjes met tekeningen aangebracht die precies aangeven over welke periode de bladzijden gaan. Dit is meteen de meerwaarde van dit boek: het is overzichtelijk en historisch verantwoord. De verklarende woordenlijst achterin sluit daarop aan, hoewel sommige termen toch te moeilijk blijken om in simpele bewoordingen uit te leggen aan kinderen. De illustraties in kleur zijn erg realistisch en spreken tot de verbeelding. Enkele tekeningen van P. Dennis komen ook in andere boeken over piramides voor. Inhoudelijk wijkt de informatie niet af van die in andere piramideboeken; de nadruk ligt op de bouw en het verval van de piramides. Daardoor is de uitleg over de dodencultus en Egyptische cultuur summier. Aa…Lees verder

Over Peter Dennis

Peter John Dennis (Dorking, 25 oktober 1933 - Los Angeles (Verenigde Staten), 19 april 2009) was een Brits acteur.

Dennis begon als boekhouder in Londen en vervulde zijn militaire dienst in Nigeria. Nadat hij in 1963 Derek Jacobi had zien spelen nam hij ontslag en begon hij een tweejarige theateropleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art.

Dennis' acteursloopbaan speelde zich af aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, maar hij is vermoedelijk het meest bekend geworden als uitvoerder van de werken van A.A. Milne in zijn theatershow "Bother! The Brain of Pooh". Hij speelde ook mee in de televisieseries The Avengers en Friends, Murphy Brown, Prime Suspect en Murder, She Wrote. Belangrijke filmrollen speelde hij in Sideways en Shrek. Dennis kreeg onder meer een Screen Actors Guild Award voor zijn prestaties in Sideways.

Filmografie

Suggesties