Boek
Nederlands

Het kasteel

Peter Dennis (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met met veel tekeningen in kleur wordt de geschiedenis verteld van allerlei kastelen en burchten vanaf ca. 600 voor Chr. via de middeleeuwen tot de rui͏̈nes van de oude kastelen in onze tijd. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Kastelen
Titel
Het kasteel
Illustrator
Peter Dennis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Castle
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Artis, [2012?] | Andere uitgaves
30 p. : ill.
ISBN
9789056573089 (hardback)
Plaatsingssuggestie
718.2 (SISO) Gebouwen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel uit de serie 'Reis door de tijd' over de bouw en functie van kastelen. Door middel van twaalf grote gekleurde platen reizen de lezers door de tijd, van 600 jaar voor Christus tot nu. Door de tabs en jaartallen aan de rechterkant van de bladzijden is alles snel terug te vinden. Op deze tabs staan op de achterkant zoekopdrachten en opmerkingen die kinderen gerichter laten kijken. De potlood- en verfillustraties in kleur zijn zeer gedetailleerd en realistisch. Ze laten zien hoe een eenvoudige boerennederzetting in de loop der eeuwen kon uitgroeien tot een middeleeuwse vesting, kleine stad, burcht en lustslot. Ook aan het leven binnen de kasteelmuren wordt ruim aandacht geschonken. De teksten zijn bondig en zeer informatief; er is een verklarende woordenlijst. Humoristisch is het boek door de mensfiguren die op de platen allerlei grappige acties ondernemen. Mooi, stevig en informatief kijk- en zoekboek, dat ook als prenten- of platenboek voor jongere kinderen te gebruiken is. Vanaf …Lees verder

Over Peter Dennis

Peter John Dennis (Dorking, 25 oktober 1933 - Los Angeles (Verenigde Staten), 19 april 2009) was een Brits acteur.

Dennis begon als boekhouder in Londen en vervulde zijn militaire dienst in Nigeria. Nadat hij in 1963 Derek Jacobi had zien spelen nam hij ontslag en begon hij een tweejarige theateropleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art.

Dennis' acteursloopbaan speelde zich af aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, maar hij is vermoedelijk het meest bekend geworden als uitvoerder van de werken van A.A. Milne in zijn theatershow "Bother! The Brain of Pooh". Hij speelde ook mee in de televisieseries The Avengers en Friends, Murphy Brown, Prime Suspect en Murder, She Wrote. Belangrijke filmrollen speelde hij in Sideways en Shrek. Dennis kreeg onder meer een Screen Actors Guild Award voor zijn prestaties in Sideways.

Filmografie

Suggesties