Boek
Nederlands

Pompei

Peter Dennis (illustrator)
+1
Pompei
×
Pompei Pompei
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Met hulp van gekleurde dwarsdoorsnedetekeningen wordt getoond hoe de Romeinse stad in 79 door een aslawine en lavastromen werd verwoest en wat er nu in Pompeji van het verleden te zien is. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Pompeji
Titel
Pompei
Illustrator
Peter Dennis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Volcano
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2004
30 p. : ill.
ISBN
9789030315315
Plaatsingssuggestie
923.4 (SISO) Grieks-Romeinse tijd (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voor jonge historici biedt de reeks 'Reis door de tijd' vooral boeiend beeldmateriaal. De tekst is beperkt tot enkele korte blokjes, waarin de afbeelding gesitueerd en beschreven wordt. De werkwijze is in de drie delen dezelfde. Telkens wordt vertrokken van éénzelfde plaats in een ver verleden. Op elke nieuwe dubbele pagina kan de lezer volgen wat er op die plaats gebeurde doorheen de geschiedenis. Op de verticale strookjes, rechts op elke bladzijde, wordt de afbeelding in de tijd gesitueerd. De verwijzing naar die periodes vind je ook terug in de inhoudsopgave vooraan in elk boek. Elk boek bevat een beperkte woordenlijst.

De geschiedenis van De eerste mens vertrekt 900.000 jaar geleden. De aarde is in de greep van de ijstijd. In de grot huist een holebeer. Op de tweede bladzijde maken mensen zich 100.000 jaar later klaar om de nacht in de grot door te brengen. Ook 300.000 jaar later gebruiken de prehistorische mensen nog steeds de grot als onderkomen. Daarna verschijnen…Lees verder
Aan de voet van de Vesuvius ligt het tempelplein van Pompei rustig in het zonnetje. Op 24 augustus van het jaar 79 trilt de aarde, klinkt er een harde knal en na een verschrikkelijke explosie stroomt een brandende aslawine de stad binnen en verwoest alles. Via grote, gedetailleerde, realistische prenten wordt dit drama in beeld gebracht. Duidelijke teksten en verklarende woorden in de tekening en extra informatie aan beide zijden van de prent maken het verhaal in woord en beeld compleet. Doordat je als lezer steeds op dezelfde plek op het tempelplein bent en het verhaal steeds vanuit hetzelfde perspectief beleeft, neemt het je helemaal mee, wat de allesvernietigende vulkaanuitbarsting nog gruwelijker maakt. De laatste prenten vertellen over de huidige tijd - nog steeds op dezelfde plek - en gaan over archeologische opgravingen, vondsten en wat je er als toerist kunt zien en doen! Strookjes aan de bladzijde, als stukjes van een tijdbalk, maken het gemakkelijk om een periode uit de gesc…Lees verder

Over Peter Dennis

Peter John Dennis (Dorking, 25 oktober 1933 - Los Angeles (Verenigde Staten), 19 april 2009) was een Brits acteur.

Dennis begon als boekhouder in Londen en vervulde zijn militaire dienst in Nigeria. Nadat hij in 1963 Derek Jacobi had zien spelen nam hij ontslag en begon hij een tweejarige theateropleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art.

Dennis' acteursloopbaan speelde zich af aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, maar hij is vermoedelijk het meest bekend geworden als uitvoerder van de werken van A.A. Milne in zijn theatershow "Bother! The Brain of Pooh". Hij speelde ook mee in de televisieseries The Avengers en Friends, Murphy Brown, Prime Suspect en Murder, She Wrote. Belangrijke filmrollen speelde hij in Sideways en Shrek. Dennis kreeg onder meer een Screen Actors Guild Award voor zijn prestaties in Sideways.

Filmografie

Suggesties