De twee niet al te snuggere vrienden, Harry en Lloyd gaan samen op pad, omdat Harry net ontdekt heeft dat hij een tienerdochter heeft. Dat komt goed uit, want Harry is op zoek naar een donornier. Alleen loopt deze roadtrip niet zoals gepland.
Titel
Dumb and dumber to
Regisseur
Peter Farrelly Bobby Farrelly
Acteur
Jim Carrey Jeff Daniels
Componist
Empire Of The Sun
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
105 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664113899

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twintig jaar na hun eerste avontuur maken Lloyd (Jim Carrey) en Harry (Jeff Daniels) opnieuw een roadtrip, dit keer om Harry's pas ontdekte dochter terug te vinden. Deze komedie (2014) is het langverwachte vervolg op een van de hoogtepunten uit het genre melige humor. Ditmaal echter met aanzienlijk minder succes. 'De broers Farrelly zoeken als vanouds de grens op tussen briljante en ondraaglijke meligheid, dus liefhebbers van poep- en plasgrappen komen ruimschoots aan hun trekken. Voor de rest is Dumb and Dumber to toch een wat fletse kopie, die net zo goed in een half jaar in elkaar geflanst had kunnen worden', zegt Pauline Kleijer (Volkskrant 13-11-'14) en geeft 2 sterren. Bart van der Put (Parool 12-11-'14) kan daar aan toevoegen: 'Het is misschien genoeg voor nostalgische fans van het origineel, maar onderstreept bovenal dat de vunzige en pismelige grappen van de Farrelly's met het verstrijken der jaren flink aan scherpte en provocatie hebben ingeboet.' Ook hij geeft 2 sterren. Oo…Lees verder

Over Peter Farrelly

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Peter John (Phoenixville, 17 december 1956) en Robert Leo 'Bobby' Farrelly, Jr (Cumberland (Rhode Island), 17 juni 1958) zijn twee Amerikaanse broers die doorgaans gezamenlijk actief zijn in de filmwereld als regisseur, producent en scenarioschrijver. Ze maken doorgaans komedies die zich kenmerken door het gebruik van visuele humor en het op de hak nemen van allerhande menselijke gebreken en handicaps.

Films

De broers Farrelly debuteerden in 1994 met Dumb & Dumber, een van de films waarmee Jim Carrey dat jaar definitief doorbrak als filmacteur. Het legde henzelf ook geen windeieren, want de titel vormde voor de broers het begin van een reeks komedies die de critici na verloop van tijd het etiket 'typisch Farrelly' opplakten. Hun There's Something About Mary won in 1998 de People's Choice Award voor favoriete komedie van het jaar en werd genomineerd voor onder meer een Golden Globe voor beste filmkomedie.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties