Een 40-jarige vrijgezel trouwt halsoverkop met een aantrekkelijke vrouw, maar al tijdens hun huwelijksreis blijkt dat een grote vergissing
Titel
The heartbreak kid
Regisseur
Peter Farrelly Bobby Farrelly
Acteur
Ben Stiller
Taal
Engels
Uitgever
Dreamworks, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Engels, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
8717721880683

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Komedie van Peter en Bobby Farrelly (There's something about Mary, Shallow Hal) met in de hoofdrol Ben Stiller (Night at the museum, Starsky & Hutch). De veertigjarige vrijgezel Eddie trouwt onder druk van zijn omgeving halsoverkop met een aantrekkelijke vrouw. Al tijdens hun huwelijksreis blijkt dat een ernstige vergissing: hun karakters passen helemaal niet bij elkaar en bovendien ontmoet Eddie zijn échte droomvrouw. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 18-10-'07): '(...) Ranzigheid is het handelsmerk van de Farrelly's, die echter ook over de gave beschikken om een in wezen ontroerend verhaal te vertellen. (...) The Heartbreak Kid haalt niet het niveau van There's Something About Mary, maar wie schaamteloos wil lachen om volkomen verkeerde grappen zit bij deze film geramd.' De dvd bevat extra's.

Over Peter Farrelly

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Peter John (Phoenixville, 17 december 1956) en Robert Leo 'Bobby' Farrelly, Jr (Cumberland (Rhode Island), 17 juni 1958) zijn twee Amerikaanse broers die doorgaans gezamenlijk actief zijn in de filmwereld als regisseur, producent en scenarioschrijver. Ze maken doorgaans komedies die zich kenmerken door het gebruik van visuele humor en het op de hak nemen van allerhande menselijke gebreken en handicaps.

Films

De broers Farrelly debuteerden in 1994 met Dumb & Dumber, een van de films waarmee Jim Carrey dat jaar definitief doorbrak als filmacteur. Het legde henzelf ook geen windeieren, want de titel vormde voor de broers het begin van een reeks komedies die de critici na verloop van tijd het etiket 'typisch Farrelly' opplakten. Hun There's Something About Mary won in 1998 de People's Choice Award voor favoriete komedie van het jaar en werd genomineerd voor onder meer een Golden Globe voor beste filmkomedie.

Lees verder op Wikipedia