Boek
Nederlands

Tijdlijn : een reis door de geschiedenis

Peter Goes (auteur), Sylvia Vanden Heede (auteur)
+1
Tijdlijn : een reis door de geschiedenis
×
Tijdlijn : een reis door de geschiedenis Tijdlijn : een reis door de geschiedenis

Tijdlijn : een reis door de geschiedenis

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Maak een reis door de wereldgeschiedenis, van de dinosaurussen tot de Romeinen, ridders tot de huidige tijd met de Arabische lente en de vluchtelingenstroom. Grote uitgave met paginagrote gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.
Onderwerp
Geschiedenis
Titel
Tijdlijn : een reis door de geschiedenis / teksten Peter Goes en Sylvia Vanden Heede ; vormgeving Peter Goes
Auteur
Peter Goes Sylvia Vanden Heede
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015 | Andere uitgaven
[72] p. : ill.
ISBN
9789401426282 (hardback)
Plaatsingssuggestie
900.8 (SISO) Geschiedenis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een reis door de geschiedenis in een boek: kan dat? Het lijkt er wel op. In dit boek, groter dan A4-formaat, is elke dubbele pagina gevuld met een kleurenillustratie die in een vloeiende beweging is neergezet. Onder of boven aan de pagina staat een toelichting op de periode die verbeeld wordt. Naast de illustraties staan steeds korte opmerkingen. Er staan platen in over o.a. het dinosaurustijdperk, het oude Rome, de middeleeuwen, over het Ottomaanse rijk, China en de Azteken. De gedetailleerde tekeningen staan op een pastelkleurige achtergrond en hebben als grondtoon zwart. Daarbinnen worden sommige onderdelen met extra kleur belicht. De periode 2000-2010 gaat bijvoorbeeld over de aanslag op de Twin Towers maar ook over social media en de Arabische lente. Het tijdvak 2010 tot nu kenmerkt zich door o.a. bestrijding van het terrorisme en de vluchtelingenstroom. Het boek is dus heel actueel. Jammer dat de platen wat somber aandoen, meer kleur had het boek aantrekkelijker gemaakt. Leren w…Lees verder

Tijdlijn

Zin in een reis door de geschiedenis van onze aardbol? Dan heb ik fantastisch nieuws: je hoeft er geen dure (tot nu toe volkomen onbestaande) tijdreiscapsule voor te kopen! De Vlaamse illustrator Peter Goes heeft er met dit grootformaat prentenboek voor gezorgd dat jong en oud voortaan vanuit hun luie zetel de hele wereldgeschiedenis kunnen volgen. En hoe! De zin om op verkenning te gaan krijg je al vanaf de eerste dubbele pagina. Van bij het begin dus, en dat is de oerknal. Zoals bekend is het tijdens die 'big bang' dat materie en tijd ontstonden. Goes stelt dit voor als een langgerekte, zwarte strook die doorheen het hele boek loopt. Op en rond die tijdlijn plaatst de getalenteerde tekenaar de geschiedenis in beeldverhaal. Dinosaurussen, Vikingen, de Ming-dynastie, de Russische revolutie, de ruimtevaart… alle heerschappijen, tijdperken en hun verschillende mijlpalen passeren de revue. In adembenemend mooie illustraties reis je door de tijd, tot en met de jaren 2010.

Ge…Lees verder

Over Peter Goes

Peter Goes (Gent, 1968) is een Belgisch auteur en illustrator van kinderboeken. Hij studeerde animatie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent. Zijn tekeningen worden omschreven als kleurrijk, met oog voor detail en dynamiek; de achtergrond bestaat doorgaans uit één kleur, terwijl de cartoonachtige figuren vaak zwart zijn, soms met één of twee kleuraccenten.

Carrière

Na zijn studie werkte hij als toneelmanager en technisch directeur. In 1999 begon hij weer te tekenen.

Sindsdien illustreerde hij kinderboeken en maakte hij ook illustraties voor expo’s en bedrijven. Voor het theemerk Yugen Kombucha maakte hij het artwork voor een van de dranken; de stad Gent vroeg hem voor enkele opdrachten, zoals een kindvriendelijke kaart van de omgeving bij het Rabot en tekeningen voor de Krook. Voor Weekendavisen, een Deense krant, ontwierp hij het logo en enkele vignettes. Ook werkte hij…Lees verder op Wikipedia