Weduwnaar Dan, vader van drie dochters, wordt verliefd op de vriendin van zijn broer
Titel
Dan in real life
Regisseur
Peter Hedges
Acteur
Steve Carell Juliette Binoche 1964- Dane Cook
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 98 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045214654

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 41 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een komedie van Peter Hedges (What's eating Gilbert Grape) met Steve Carell (Get smart, The office), Juliette Binoche en Dane Cook. Weduwnaar Dan Burns (Carell) schrijft een rubriek in de krant met opvoedkundige tips, maar zelf heeft hij veel moeite om zijn drie vaak dwarse dochters op te voeden. Tijdens het jaarlijkse weekend met de hele familie ontmoet hij in een boekhandel Marie, die hij geweldig vindt. Maar dan blijkt dat zij de nieuwe vriendin van zijn broer is. Ab Zagt (Algemeen Dagblad) vindt het plot niet origineel, maar de film biedt 'toch veel aardige momenten', vooral dankzij Carrell en Binoche: 'Zij maken hun personages geloofwaardig, ook al betreft het hier een onvervalste romantische komedie met een afloop die iedereen tevreden wil stellen.' Jos van der Burg (16-4-'08): '(...) lichtvoetige familiedrama (...) geen vervelende, maar wel een brave film. (...) Carell en Binoche redden de film. De Française, die iedere film beter maakt, en de suïcidale Proustkenner uit Little …Lees verder

Over Peter Hedges

Peter Simpson Hedges (West Des Moines, 6 juli 1962) is een Amerikaans schrijver, scenarist en filmregisseur.

Biografie

Peter Hedges werd in 1962 geboren in West Des Moines (Iowa) als de zoon van Robert Boyden Hedges en Carole Simpson. Zijn vader was een episcopaalse priester en zijn moeder was een psychotherapeute. Hij studeerde aan Valley High School en de kunstschool van de Universiteit van North Carolina. In 1993 trouwde hij met theateractrice Susan Bruce Titman. De twee kregen twee kinderen, waaronder acteur Lucas Hedges.

Carrière

In de jaren 1980 schreef Hedges verschillende toneelstukken. In 1991 bracht hij de roman What's Eating Gilbert Grape uit. Twee jaar later werd het boek door Lasse Hallström verfilmd. Hedges schreef zelf het scenario voor de filmadaptatie.

In de daaropvolgende jaren schreef hij ook de scenario's van de boekverf…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek