The lord of the rings. [2], The two towers

Peter Jackson (regisseur), J.R.R. Tolkien (naar het werk van), Frances Walsh (scenarist)
Frodo en Sam worden gevolgd door de onbetrouwbare Gollem die probeert de ring te bemachtigen. Zij moeten hem wel vertrouwen omdat hij de enige is die de weg weet naar Mount Doom
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2010 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
172 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8716777931745

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel (2002) van de filmtrilogie naar de boeken van J.R.R.Tolkien. Ook 'The two towers' was een groot bioscoopsucces en werd opnieuw geregisseerd door Peter Jackson. Dit keer worden Frodo (Elijah Wood) en Sam gevolgd door de onbetrouwbare Gollem die probeert de ring te bemachtigen. Zij moeten hem wel vertrouwen omdat hij de enige is die de weg weet naar Mordor, waar de ring in Mount Doom gegooid moet worden om de wereld van de duisternis te redden. De film kreeg zes Oscarnominaties waarvan er twee werden toegekend o.a. voor Visual Effects. Deze heruitgave in de reeks 'Quality film collection' bevat geen extra's.

Over Peter Jackson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stefan Servos

Peter Robert Jackson (Pukerua Bay, Nieuw-Zeeland, 31 oktober 1961) is een Nieuw-Zeelands filmregisseur. Hij maakte onder meer een aantal culthorrorfilms en de fantasytrilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit.

Biografie

Jackson is het enige kind van Joan en William Jackson. Zijn moeder, een fabrieksarbeider en huisvrouw, en vader, een boekhouder, waren beiden Engelse immigranten. Als kind was Jackson al gek op films. Toen een familievriend de Jacksons, met de kleine Peter in het achterhoofd, een filmcamera cadeau deed, begon Peter dan ook al snel korte filmpjes te maken met z'n vrienden. Jackson genoot geen officiële opleiding in het filmmaken, maar met vallen en opstaan leerde hij uit zijn eigen producties. Na school begon Jackson te werken als etser bij een krant en hij begon ook aan een vampierfilm die echter al werd afgeschreven voordat hij klaar was.

Zijn eerste 'grote' speelfilm, Bad Taste (…Lees verder op Wikipedia

Suggesties