Dvd
Engels
Poppenfilm-voor-volwassenen over de gebeurtenissen die geleid hebben tot de beruchte Feebles Variety slachting
Titel
Meet the Feebles / dir. Peter Jackson ; screenplay Frances Walsh ... [e.a.]
Regisseur
Peter Jackson
Scenarist
Frances Walsh
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: A-Film, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1989
Speelduur
ca. 92 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8716777001745

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Poppenfilm uit 1989 van de Nieuwzeelandse regisseur Peter Jackson, verantwoordelijk voor genreklassiekers als Bad Taste en Brain Dead en maker van de film Lord of the Rings. Roland van Hek (Tiscali Reviews,i, 20-2-2002): 'Jackson's poppenfilm is misschien dan wel niet zijn beste werk, het is wèl een prachtig bizar stukje film. Meet the Feebles vertelt welke gebeurtenissen hebben geleid tot de beruchte Feebles Variety Slachting. Dat deze slachting wordt aangericht door een doorgeslagen nijlpaard met een M-60 machinegeweer zal niet als verrassing komen.... De film zit boordevol met bizarre en smakeloze scènes, en dat maakt het tot een waar genot om naar te kijken. (...) De bizarre sex , het geweld en de freaky poppen maken de film absoluut ongeschikt voor kids en liefhebbers van goede smaak.' Speelfilmencyclopedie beoordeelt de film met drie sterren: 'Jackson bevestigt zijn vindingrijkheid en deskundigheid op het gebied van bizarre porno. Het scenario is van Jackson, Stephen Sinclair en…Lees verder

Over Peter Jackson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stefan Servos

Peter Robert Jackson (Pukerua Bay, Nieuw-Zeeland, 31 oktober 1961) is een Nieuw-Zeelands filmregisseur. Hij maakte onder meer een aantal culthorrorfilms en de fantasytrilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit.

Biografie

Jackson is het enige kind van Joan en William Jackson. Zijn moeder, een fabrieksarbeider en huisvrouw, en vader, een boekhouder, waren beiden Engelse immigranten. Als kind was Jackson al gek op films. Toen een familievriend de Jacksons, met de kleine Peter in het achterhoofd, een filmcamera cadeau deed, begon Peter dan ook al snel korte filmpjes te maken met z'n vrienden. Jackson genoot geen officiële opleiding in het filmmaken, maar met vallen en opstaan leerde hij uit zijn eigen producties. Na school begon Jackson te werken als etser bij een krant en hij begon ook aan een vampierfilm die echter al werd afgeschreven voordat hij klaar was.

Zijn eerste 'grote' speelfilm, Bad Taste (…Lees verder op Wikipedia