Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Perfect !

Peter James (auteur)
Een plastisch chirurg tiranniseert zijn echtgenote; haar leven loopt gevaar als ze kiest voor een alternatieve genezer.
Titel
Perfect !
Auteur
Peter James 1948-
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Faith
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2000
363 p.
ISBN
90-5501-760-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ross Ransome is een bijzonder succesvolle, alom gerespecteerde plastisch chirurg in Engeland. Hij is getrouwd met een bijzonder mooie vrouw, Faith, die hij echter vnl. beschouwt als zijn visitekaartje: hij heeft haar immers door een hele reeks ingrepen zo mooi 'gemaakt'. Zijn relatie met Faith is overigens behoorlijk verziekt, want Ross is naast een algemeen bewonderd dokter ook een achterdochtige controlefreak. Faith zou hem al lang hebben verlaten, ware het niet dat hun zoontje Alec haar daarvan weerhoudt. Wanneer Faith ongeneeslijk ziek wordt, is Ross daar kapot van. HIj besluit zijn connecties bij een medisch concern dat aan een experimenteel geneesmiddel werkt, aan te wenden om haar in het testprogramma te krijgen, zonder haar daar evenwel van op de hoogte te brengen. Als Faith een dokter ontmoet, Oliver Cabot, die zich heeft gespecialiseerd in alternatieve geneeswijzen, voelt ze zich erg aangetrokken tot deze intelligente man. Deze ontdekt dat ze ziek is, en stelt haar een alter…Lees verder
Plastische chirurg Ross Ransome, een nouveau riche met traumatische jeugdervaringen - zijn vader gewelddadig en zijn moeder een hoer- geniet zoveel aanzien, dat hij als zijn door hem gestileerde vrouw een levensbedreigende ziekte blijkt te hebben kan verhinderen, dat zij elders hulp zoekt. De gedweeë Faith, die omwille van haar zoon bij hem blijft, slaagt er toch in om haar heil te zoeken bij een charmante alternatieve genezer, maar dan slaan bij Ross de stoppen door en zijn niet alleen zijn vrouw en haar nieuwe vriend, maar ook zijn lastige patiënten kind van de rekening. Spannend verhaal, qua opbouw en medische achtergrond redelijk geloofwaardig; alleen de vertaling is hinderlijk letterlijk en daarmee soms storend. Kleine druk.

Over Peter James

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Peter James (Brighton, 22 augustus 1948) is een Britse auteur en filmproducent. Zijn recente werk bestaat uit de Roy Grace-serie, misdaadromans over een rechercheur uit Brighton.

Bibliografie

Roy Grace-serie

 • Dead Simple (Doodsimpel) (2005)
 • Looking Good Dead (De dood voor ogen) (2006)
 • Not Dead Enough (Op dood spoor) (2007)
 • Dead Man's Footsteps (Op sterven na dood) (2008)
 • Dead Tomorrow (Ten dode opgeschreven) (2009)
 • Dead Like You (Doodskus) (2010)
 • Dead Man's Grip (Dodemansrit) (2011)
 • Not Dead Yet (Schijndood) (2012)
 • Dead Man's Time (Doodsklok) (2013)
 • Want You Dead (Als de dood) (2014)
 • You Are Dead (Tot in de dood) (2015)
 • Love You Dead (Dodelijke aff…Lees verder op Wikipedia