Dvd
Nederlands
Samen met haar moeder runt Sylvie een bordeel. Haar zesjarig dochtertje raakt nieuwsgierig naar de werkplek van haar moeder wat op een dramatische gebeurtenis uitloopt.
Onderwerp
Familie, Prostitutie
Titel
Le Ciel Flamand / regie en scenario Peter Monsaert
Regisseur
Peter Monsaert
Acteur
Wim Willaert Sara Vertongen Esra Vandenbussche
Componist
Bert Dockx 1980-
Taal
Nederlands
Uitgever
Lumière, [2017]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
114 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5407003480863
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede speelfilm van de Belgische regisseur Peter Monsaert (Offline). Sylvie (Sara Vertongen) en haar moeder runnen samen het bordeel 'Le Ciel Flamand' in de grensstreek tussen Vlaanderen en Frankrijk. Sylvie vertelt haar zesjarige dochtertje Eline niets over haar werk, waardoor het meisje erg nieuwsgierig wordt. Wanneer Eline voor het eerst het bordeel bezoekt, vindt een dramatische gebeurtenis plaats waardoor de verhoudingen tussen alle betrokkenen op scherp komen te staan. De recensenten zijn het niet eens. Dana Linssen (NRC 31-1-'17) geeft maar 2 sterren: '(...) Monsaert vertelt een verhaal over kindermisbruik door de voyeuristische blik van de toeschouwer te bespelen. (...) Maar de kracht van de film rust vooral in de stille beelden die een heel nare wereld schilderen waarin onschuld louter een verlangen van de toeschouwer is. Daar ook nog kindermisbruik bovenop voelt bijna als exploitatie.' VPRO Cinema (vpro.nl) geeft 4 sterren: '(...) Monsaert omzeilt het melodrama en laat de k…Lees verder

Over Peter Monsaert

Peter Monsaert (Gent, 11 januari 1975) is een Vlaams film-, AV- en theaterregisseur.

Hij studeerde audiovisuele kunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent.

Monsaert begon zijn regiecarrière in het theater en met video-installaties. Als oprichter van een eigen vzw DARM tekende hij voor een Vitrinetelevisie, een straattelevisieproject in de Machariuswijk in Gent waarmee de "Kunst in de Stad"-prijs hem toekwam. VTV was een soortgelijk project voor VictoriaDeluxe in de Gentse Dampoortbuurt. Voor Theater Antigone ontwierp hij Overleie in 2003, een audiovisuele installatie, en drie jaar later met DARM de voorstelling Remax, die in Antigone werd gespeeld. Met Jan Sobrie creëerde hij in 2005 de voorstelling Fimosis.

Zijn debuutlangspeelfilm Offline uit 2012 met onder meer Wim Willaert en Anemone Valcke werd veelvuldig bekroond. Ook hijzelf als regisseur en co-auteur van het scenario viel in de prijzen.

Zijn film werd gesel…Lees verder op Wikipedia