Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De negen kamers

+1
De negen kamers
×
De negen kamers De negen kamers
Genre:
Jonas (17) beleeft in een mysterieus huis in elke kamer een bijzondere gebeurtenis met excentrieke personages. Hij weet niet of hij droomt of dat het werkelijkheid is. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De negen kamers
Auteur
Peter-Paul Rauwerda
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2016
199 p. : ill.
ISBN
9789047708391 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 17-jarige Jonas ziet er door groeiachterstand uit als een kind en vaak heeft hij ondraaglijke hoofdpijn. Zo ook als hij alleen thuis is. Dan vindt hij op de eetkamertafel een vreemd boek, dat over hem en een mysterieus huis gaat. Slechts de beginpagina’s kan hij openen. Maar hij vindt het huis enkele straten verder op een braakliggend veld. Binnen komt hij terecht in een achtbaan van vreemde gebeurtenissen met excentrieke personages zoals een dwerg, boeken die zich gedragen naar het bijbehorende genre, een tweeling die boeken vernietigt, een glasblazer van waarzeggersbollen, Anna op wie hij verliefd wordt, enz. Diverse personen die Jonas ontmoet, vertellen een verhaal met een boodschap. Jonas weet niet of alles waarheid is of een grote leugen. Als lezer twijfel je of hij hallucineert. Het huis is de enige illustratie is dit sterke schrijversdebuut van een kinderboekenillustrator. Het prachtig geschreven verhaal met bijzondere wendingen en mooie woordspelingen doet soms denken aan A…Lees verder

Over Peter-Paul Rauwerda

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Elodie Vidal

Peter-Paul Rauwerda (Den Haag, 8 september 1970) is een Nederlands illustrator en schrijver.

Levensloop

De tekencarrière van Peter-Paul Rauwerda begon met het maken van theateraffiches en een strip in het universiteitsblad Folia. Na zijn studie econometrie werkte hij enkele jaren als reclametekenaar bij Oberon Medialab waar hij animaties maakte voor websites en computerspelletjes. Hiernaast ging hij zich richten op het illustreren van kinderboeken. Zo maakte hij de tekeningen voor Het boek van alle dingen en Florian Knol van Guus Kuijer. Talloze geïllustreerde boeken volgden, onder andere voor Lydia Rood, Dolf Verroen, Gideon Samson, Anke Kranendonk en Ton van Reen. Ook maakte Rauwerda landkaarten voor boeken van Marco Kunst, Rob Ruggenberg en vele anderen. In 2016 verscheen zijn eerste roman De negen kamers waar hij in 2017 de Dioraphte Literatour Prijs voor kreeg.

Lees verder op Wikipedia