Boek
Engels

Divided dreamworlds? : the cultural cold war in east and west

Peter Romijn (redacteur), Giles Scott-Smith (redacteur), Joes Segal (redacteur)
Hoe heeft cultuur bijgedragen aan het wegvallen van ideologische grenzen tussen Oost en West? De auteurs analyseren onder meer het interieurontwerp in Oost- en West-Duitsland, de Russische visie op genetica, de Amerikaanse culturele diplomatie tijdens en na de Koude Oorlog en de rol van popmuziek. Deze vernieuwende studie legt enkele opvallende par
Titel
Divided dreamworlds? : the cultural cold war in east and west
Redacteur
Peter Romijn Giles Scott-Smith Joes Segal
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Amsterdam University Press, 2012
VIII, 238 p. : ill.
ISBN
9789089644367 (paperback)
Plaatsingssuggestie
905.1 (SISO) 20ste - 21ste eeuw (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Peter Romijn

Peter Romijn (Nieuwerkerk aan den IJssel, 1955) is een Nederlands historicus. Hij is hoofd van de afdeling Onderzoek van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Loopbaan

Na zijn opleiding aan het Dr. Nassau College in Assen studeerde Peter Romijn tussen 1974 en 1980 geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1985 kwam hij te werken op het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RIOD), het latere NIOD. Ondertussen werkte hij aan de Rijksuniversiteit Groningen aan zijn promotieonderzoek, dat hij in 1989 afrondde. In 1996 werd hij op het RIOD benoemd tot hoofd van de afdeling Onderzoek. Sinds 2002 is Romijn daarnaast in deeltijd verbonden aan de leerstoelgroep Nederlandse Geschiedenis van de UvA als hoogleraar met als leeropdracht de geschiedenis van het openbaar bestuur in tijden van oorlog en crises.

Onderzoek

Lees verder op Wikipedia