Boek
Nederlands

Het Lam Gods

Peter Schmidt (auteur)
In de Sint-Baafskathedraal van Gent hangt een van de meest glorieuze retabels van de westerse schilderkunst: Het Lam Gods van de gebroeders Hubrecht en Jan van Eyck. Hoe ontstond het werk en hoe werd het gerestaureerd? Wat stelt het precies voor? Welke van de gebroeders heeft het leeuwendeel geschilderd? Hoewel bedoeld als brede historische en kunsthistorische kennismaking, schuwt dit boek geen o
Titel
Het Lam Gods
Auteur
Peter Schmidt
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2005 | Andere uitgaven
143 p. : ill.
ISBN
9789077942031 (hardback) 90-77942-03-3
Plaatsingssuggestie
736.2 (SISO) Beeldende kunstenaars (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Peter Schmidt

Peter Schmidt (Gent, 18 december 1945) is een gerenommeerd Belgisch exegeet, klassiek-filoloog, titulair-kanunnik van het Sint-Baafskapittel te Gent. Hij doceerde decennialang bijbelexegese m.b.t. het Oude Testament en het Nieuwe Testament aan het Centrum voor Priester- en diakenopleiding. Als docent gaf hij ook: fundamentele en systematische Theologie, geschiedenis van Israël en Bijbelse talen. Schmidt specialiseerde zich ook in het historisch-wetenschappelijk onderzoek naar de Historische Jezus.

Biografie

Peter Schmidt werd priester gewijd op 3 juli 1971 in Gent door Mgr. Leonce-Albert Van Peteghem.

In 1970 behaalde hij het licentiaatsdiploma klassieke filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven en dat van exegese en Bijbelse theologie aan de Pauselijke Universiteit Gregoriana en het Pauselijk Bijbelinstituut te Rome in 1973.

In 1973 werd hij hoogleraar aan het Bisschoppelijk Seminarie Gent. Hij doceerde er …Lees verder op Wikipedia