Boek
Nederlands

Dat kan een aap schilderen, maar kan jij ook een aap schilderen?

Peter Slabbynck (auteur), Veerle Jacobs (auteur)
+1
Dat kan een aap schilderen, maar kan jij ook een aap schilderen?
×
Dat kan een aap schilderen, maar kan jij ook een aap schilderen? Dat kan een aap schilderen, maar kan jij ook een aap schilderen?

Dat kan een aap schilderen, maar kan jij ook een aap schilderen?

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wist je dat de schilder Mondriaan niets met de kleur groen had? Schilder een dier dat nog nooit iemand heeft gezien. Informatie over bekende schilders, telkens gevolgd door een schilder- of tekenopdracht. Met hulp vanaf ca. 7 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Titel
Dat kan een aap schilderen, maar kan jij ook een aap schilderen?
Auteur
Peter Slabbynck Veerle Jacobs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
[96] p. : ill.
ISBN
9789401402002 (hardback)
Plaatsingssuggestie
741 (SISO) Tekenen - Schilderen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lezen en leren over kunst én zelf kunst maken. In dit grote, prachtig vormgegeven boek zijn beroemde kunstenaars, bekende kunstwerken en zelf uit te voeren kunstopdrachten met elkaar vervlochten. Zo lees je bv. op de voorkant van een bladzijde over Picasso en hoe hij iemand tegelijk van voren en opzij liet zien, terwijl op de achterkant een bijpassende doe-opdracht staat, die je op de pagina ernaast meteen kunt uitvoeren. Op dezelfde wijze lees je over en doe je als Monet en probeer je ‘iets te vangen’ als Mondriaan die niets met groen had, over Constable die verzot was op wolken en over Rubens die hulp inriep als er fruit of groente geschilderd moest worden. Lezen, leren, doen, ervaren en beleven gaan in deze uitgave hand in hand – de lezer wordt op elke pagina verrast en uitgenodigd door kunst. Vooral de vele lege invulpagina's, waarop kinderen de tekeningen kunnen maken, zorgen voor een kwetsbare uitgave. Maar de opdrachten kunnen natuurlijk ook in een eigen tekenmap worden gemaakt…Lees verder

Over Peter Slabbynck

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Peter Slabbynck (Brugge, 8 mei 1962) is een Belgische zanger, voornamelijk bekend van Red Zebra en De Lama's.

Biografie

Peter Slabbynck zet zijn eerste muzikale stappen omstreeks 1978 met de The Bungalows. De line-up vertoont veel gelijkenissen met het latere Red Zebra, enkel Hazy en Johan Isselée doen dan nog niet mee. In 1980 neemt de band deel aan Humo's Rock Rally en behaalt een finaleplaats, niet veel later brachten ze hun debuutsingle en grootste succes I Can't Live in a Living Room uit. Een jaar later (1981) bracht de groep haar eerste mini-album Bastogne uit. In 1983 volgt Maquis en in 1984 Always. Twee jaar later, in 1986, split Red Zebra.

Het is een tijdlang stil rond Peter Slabbynck, maar in 1993 keert hij terug naar het podium met de De Lama's. De groep bestaat verder uit onder andere Kloot Per W, Mies Meulders en Karel Theys. De band viel echt…Lees verder op Wikipedia