Boek
Nederlands

Het kwaad

Peter Straub (auteur)
Titel
Het kwaad
Auteur
Peter Straub
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Ghost story
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1996 | Andere uitgaves
511 p.
ISBN
90-245-2425-3

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Peter Straub

CC BY 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks

Peter Straub (Milwaukee, 2 maart 1943) is een Amerikaanse schrijver van hoofdzakelijk horrorliteratuur. Gedurende zijn carrière heeft hij diverse prestigieuze prijzen gewonnen, zoals de World Fantasy Award (1989) en viermaal de Bram Stoker Award (1993, 1999, 2003, 2004).

Bij het grote publiek is Straub wellicht het bekendst van zijn samenwerking met collega Stephen King, die de boeken De Talisman (1984) en Zwart Huis (2001) tot gevolg had.

Geselecteerde bibliografie

  • Julia (1976), ook verschenen onder de titel Duivelsbroed
  • Als je me nu kon zien (1977)
  • Het Kwaad (1979)
  • Schaduwland (1980)
  • De talisman (1984, met Stephen King)
  • Koko - World Fantasy Award (1989)
  • Komplot (1990)
  • Kelen - Bram Stoker Award (1993)
  • Mr. X - Bram Stoker Award (1999)
  • Ma…Lees verder op Wikipedia