Blanco : roman

Peter Terrin (auteur), Cary Fontyn (verteller)
Getraumatiseerd door de gewelddadige dood van zijn vrouw probeert een celbioloog zijn zoontje angstvallig te behoeden voor het kwaad in de wereld.
Titel
Blanco : roman
Auteur
Peter Terrin
Verteller
Cary Fontyn  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
4:36
Oorspr. uitgever
De Arbeiderspers
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De hoofdfiguur van deze roman doet als celbioloog wetenschappelijk onderzoek bij het ministerie van Volksgezondheid. Bij een misdadige en schokkende auto-overval verliest hij zijn vrouw op gruwelijke wijze; haar dood wordt een nachtmerrie die als een telkens terugkerend refrein door zijn leven gaat en hem doet beseffen zich niet in een rechtvaardige maatschappij en een smetvrije en gezonde samenleving te bevinden. Dit besef gaat met name zijn opvoeding van zijn zoontje van tien bepalen. In een mengeling van een aandoenlijke toewijding en de meest bizarre beschermingsmiddelen wil hij de jongen behoeden voor het kwade: de wacht houden bij zijn school, tralies voor de ramen van zijn appartement, metalen deuren. Hij laat werkelijk geen middel ongebruikt. Maar met dit alles is het thema van het boek nauwelijks aan te geven: de vader wordt een moeilijk te definiëren figuur, die de lezer achterlaat met de vraag naar het psychologisch en levensecht profiel van deze vader en geleerde. Paperbac…Lees verder

Over Peter Terrin

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Peter Terrin (Tielt, 3 oktober 1968) is een Vlaams schrijver. Hij studeerde aan de Universiteit Gent en won in 2010 de Europese Literatuurprijs met zijn boek De bewaker.

Schrijverscarrière

Terrins eerste bundel verscheen in 1998 en kreeg de naam De Code mee. In 2001 volgde zijn eerste roman, Kras. Hij werd twee keer genomineerd voor de AKO Literatuurprijs voor zijn roman Blanco en verhalenbundel De Bijeneters en won op 29 oktober 2012 deze prijs voor zijn roman Post Mortem. In 2010 werd zijn boek De bewaker ook genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Mede voor zijn laatste roman Post mortem werd hij genomineerd voor de Halewijnprijs 2012.

Op 19 oktober 2014 werd hij gehuldigd als ereburger van Wingene, de plaats waar hij opgroeide.

Bibliografie

Ro…Lees verder op Wikipedia