Dvd
Nederlands

De favoriete avonturen van de 4 piraten!

Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur), Dirk Bosschaert (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Twintig avonturen van Piet Piraat, Steven Stil, Berend Brokkepap en Stien Struis op het piratenschip de Scheve Schuit. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
De favoriete avonturen van de 4 piraten!
Acteur
Peter Van de Velde Anke Helsen 1955- Dirk Bosschaert Dirk Van Vooren
Taal
Nederlands
Parallele titel
De favoriete avonturen van de vier piraten!
Uitgever
Studio 100, © 2019
1 dvd-video
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans
EAN
5051083142434

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een selectie van 25 afleveringen met avonturen van Piet Piraat en zijn vrienden, die vanaf 2001-ca. 2010 werden gemaakt door Studio 100. Piet Piraat (Peter Van de Velde) is kapitein van het piratenschip 'De scheve schuit', waar hij samen met zijn scheepsmaten de kok Berend Brokkenpap, de forse stuurvrouw Stien Struis en matroos Steven Stil avonturen beleeft die vooral draaien om huis-, tuin- en keukentoestanden. Op het schip zelf is alles aanwezig om de kinderen een 'herkenbare' leefwereld te bieden. Elke aflevering duurt ca. vijf minuten en vormt een afgerond verhaal. Piet Piraat was ook in de theaters te zien en in vier bioscoopfilms. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties