Luisterboek
Nederlands
Verhalen van o.a. Adriaan van Dis, Nico Dijkshoorn, Thomas Rosenboom, Hella S. Haasse over thema's als op reis gaan en thuis blijven.
Titel
Oost, west, luister best / Peter Van Straaten, Adriaan Van Dis, Nico Dijkshoorn ... [et al.]
Auteur
Peter Van Straaten 1935-2016 Adriaan Van Dis Nico Dijkshoorn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2012
2 cd's
Speelduur
ruim 2 uur
ISBN
9789047612285

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Luisterboek met een verzameling verhalen die de luisteraar meeneemt op reis. Adriaan van Dis belandt in Casablanca en Bart Moeyaert verkent Siberië. Peter van Straaten gaat een blokje om en Nico Dijkshoorn blijft gewoon lekker thuis. Voorgelezen door Michiel Romeyn, Annet Malherbe, Harmke Pijpers en vele andere stemmen.

Over Peter Van Straaten

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Peter van Straaten (Arnhem, 25 maart 1935 – Amsterdam, 8 december 2016) was een Nederlands cartoonist, striptekenaar en schrijver. Hij maakte zowel humoristisch bedoelde politieke prenten als grappen over 'het leven'. Van Straaten won vijf keer de Inktspotprijs.

Biografie

Na zijn jaren op het Stedelijk Gymnasium Arnhem, waar hij illustraties maakte voor de schoolkrant, doorliep Van Straaten een opleiding aan de Kunstnijverheidschool te Amsterdam. Hij begon zijn carrière in 1958 bij Het Parool, in eerste instantie als reportagetekenaar. Zijn eerste tekening verscheen op 26 juli 1958. Later begon hij ook politieke tekeningen te maken. Hij startte in 1968 met de strip 'Vader & Zoon' in Het Parool. Deze politiek getinte strip over een dikke, ouderwetse, conservatieve vader in een altijd krijtstrepen pak en zijn slordig ogende, slanke, links-georiënteerde zoon werd met ongeveer 7000 tekeningen een groot succes en bl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties