Boek
Nederlands

In de war

Peter Vervloed (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
+1
In de war
×
In de war In de war
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Aukje is bang dat haar verjaardag, die tussen Sinterklaas en Kerstmis valt, wordt vergeten. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Feesten, Jarig zijn
Leesniveau
AVI 5
Titel
In de war / Peter Vervloed ; tek. van Gertie Jaquet
Auteur
Peter Vervloed
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2003 | Andere uitgaven
37 p. : ill.
ISBN
90-276-4963-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In november realiseert Aukje zich dat zij in december jarig is. Uit het gedrag van haar omgeving leidt zij af, dat men het misschien wel druk heeft met de decemberfeesten, maar dat de anderen haar verjaardag onbelangrijk vinden. Ze heeft zelfs een nachtmerrie dat haar verjaardag helemaal niet doorgaat. Op een dag nog voor Sinterklaas staan er echter acht Pieten op de stoep om speciaal voor haar te musiceren voor haar verjaardag. "Dit is mijn mooiste cadeau. En ik moet nog jarig worden!" Weinig spannend boekje; vrij onlogisch is dat een kind van bijna zeven niet weet dat haar ouders heus wel aan haar verjaardag denken, al is deze op 12 december. Het boekje ziet er wel gezellig uit. Grote gekleurde illustraties waarop zowel blanke als zwarte mensen. Het leesniveau (AVI 5) is op de achterkant genoteerd. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ongeveer 7,5 jaar.

Over Peter Vervloed

Peter Vervloed (Schoonhoven, 3 mei 1951) is een Nederlands kinderboekenschrijver en leerkracht.

Biografie

Jeugd en opleiding

Peter Vervloed werd geboren aan de Schapenstraat te Schoonhoven. Na de middelbare school bezocht hij de pabo, waar hij een opleiding volgde tot leerkracht. Hierna studeerde hij nog enkele jaren muziek en MO-Nederlands.

Loopbaan

Vervloed signeerde in 1986 zijn eerste boek De kris danst. Omdat zijn schoonvader van Indonesische afkomst was, wist hij veel over dit land te vertellen en begon hij hier ook boeken over te schrijven. Vervloed is tevens werkzaam als parttime-leraar op een basisschool en geeft regelmatig lezingen in bibliotheken. In 2002 ontving hij in de openbare bibliotheek van Haarlem de "Makkelijk Lezen Trofee". Hij werkt veel samen met illustratoren als Roelof van der S…Lees verder op Wikipedia