Boek
Nederlands

Het verborgen leven van bomen voor kinderen

Peter Wohlleben (auteur), Stefanie Reich (illustrator), Martine Letterie (vertaler)
+1
Het verborgen leven van bomen voor kinderen
×
Het verborgen leven van bomen voor kinderen Het verborgen leven van bomen voor kinderen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe halen bomen adem, verjagen ze vijanden en waarom laten ze in de herfst hun bladeren vallen? Lees en ontdek dat bomen samen met dieren en planten een spannende wereld vormen. Met proefjes, quizvragen en veel kleurenfoto's -en tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Bomen, Bossen, Bosdieren
Titel
Het verborgen leven van bomen voor kinderen
Auteur
Peter Wohlleben
Illustrator
Stefanie Reich
Vertaler
Martine Letterie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Hörst du wie die Bäume sprechen?
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2018
127 p. : ill.
ISBN
9789021678467 (hardback, Ploegsma) 9789059089358 (hardback, Infodok)
Plaatsingssuggestie
578.1 (SISO) Bos - Heide (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verborgen leven van bomen staat centraal in deze vrij grote uitgave, waarin een boswachter daar enthousiast, soms ontroerend op ingaat. Wat weten wij, grote en kleine mensen, eigenlijk van het leven van bomen? Hoe vaak verwonderen mensen zich niet over grote, lekker ruikende, apart uitziende bomen? De basisinformatie is meestal wel bekend. Maar... wist je dat bomen er in het bos ook familieleven op nahouden, dat ze elkaar verhalen vertellen, dat bomen kunnen ruiken en horen, dat bomen ademhalen, of dat bomen bang kunnen zijn maar ook dapper? In dit met veel kleurenfoto's en -tekeningen geïllustreerde boek wordt hierop ingegaan. Samen met een overvloed aan bosproefjes- en weetjes en quizvragen wordt de informatie toegankelijk, verleidelijk en op een inspirerende wijze gebracht. Informatie is verdeeld over korte hoofdstukken rond thema's als: Zo werkt een boom, Elke boom is anders, Dierenwoningen en Het bos en de mensen. Dit is het eerste jeugdboek van deze Duitse boswachter/publici…Lees verder

Over Peter Wohlleben

CC BY 3.0 - Foto van/door JCS

Peter Wohlleben (°1964 in Bonn) is een Duitse boswachter en schrijver. Hij is een uitgesproken pleitbezorger voor een ecologisch en economisch duurzaam bosbeheer. Met zijn in 2015 gepubliceerde bestseller Het verborgen leven van bomen kwam hij wereldwijd in de belangstelling. Net als Stefano Mancuso beweegt Wohlleben zich in het grensgebied tussen wetenschap en filosofie, hetgeen door sommigen als “baanbrekend” wordt ervaren, door anderen als “onwetenschappelijk”. Deze controverse werkt door in de discussie rond plantenrechten.

Bibliografie

Peter Wohlleben schreef tientallen boeken en artikels, in het Duits. Daarvan zijn de volgende titels in het Nederlands vertaald:

  • Het verborgen leven van bomen. Lev. - A.W. Bruna, 2016. ISBN 9789400507326. Geïillustreerde editie, 2018. ISBN 9789400510227
  • Het innerlijke leven van dieren. Lev. - A.W. Bruna, 2016. ISBN 9789400508125
  • Het bos. Lev. - A.W. Br…Lees verder op Wikipedia

Suggesties