Strip
Nederlands

De smurfen : integraal. 4, 1975-1988

Peyo (auteur), Yvan Delporte (scenarist)
+1
De smurfen : integraal. 4, 1975-1988
×
De smurfen : integraal. 4, 1975-1988 De smurfen : integraal. 4, 1975-1988

De smurfen : integraal. 4, 1975-1988

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Welke Belgische strippersonages zijn zestig jaar na hun ontstaan nog altijd zo beroemd dat er de voorbije jaren drie Hollywoodfilms over hen zijn gemaakt? De Smurfen, uiteraard! Deze prachtig verzorgde integralen bundelen voor het eerst alle Smurfenverhalen van Peyo, en documenteren uitvoerig het ontstaan en de evolutie van de strip, aan de hand van vaak onuitgegeven archiefmateriaal. Een magnifie
Bevat
Smurfensoep
De olympische smurfen
De baby-smurf
De smurfjes
Titel
De smurfen : integraal. 4, 1975-1988
Auteur
Peyo
Scenarist
Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
268 p. : ill.
ISBN
9789002266560 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 34 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kun je van smurfen soep koken ? Volgens de bedenker Peyo is dat heel goed mogelijk gezien het eerste verhaal uit dit vierde deel van deze integrale uitgave met albums uit de zeventiger jaren. Als extra is ditmaal een hoofdstuk van zeventig bladzijden toegevoegd over de geschiedenis van de smurfenfilm. Royaal geïllustreerd met foto’s en tekeningen waaronder een achttal niet eerder gepubliceerde platen. Ook zestig jaar na hun eerste verschijning zorgen zij nog steeds voor tijdloos amusement voor jong en oud. Goed verzorgde uitgave.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties